ÚZSVM prodal stavby v areálu bývalého ženijně-muničního skladu Janovice

02.06.2018 12:49

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Klatovech úspěšně prodal nemovitý majetek převzatý od Ministerstva obrany.

ÚZSVM prodal stavby v areálu bývalého ženijně-muničního skladu Janovice
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Ministerstvo obrany předalo stavby včetně součástí a příslušenství v areálu bývalého ženijně-muničního skladu Janovice a stožárovou trafostanici jako nepotřebný majetek státu. Nemovitosti se nacházejí v katastrálním území Týnec u Janovic nad Úhlavou. Jedním z důvodů, proč byl majetek předán ÚZSVM, byly rozdílné vlastnické vztahy u staveb a pozemků pod nimi.

Po schválení kupní smlouvy Ministerstvem financí byla učiněna nabídka k využití předkupního práva vlastníkovi pozemků pod stavbami. Vlastník pozemků pod stavbami svého předkupního práva využil a uhradil kupní cenu ve výši 1 750 000 Kč. Vzhledem k tomu, že vlastník pozemku pod trafostanicí, kterým byl cizí státní příslušník, nevyužil svého předkupního práva, byla témuž zájemci prodána i stožárová trafostanice za cenu 169 000 Kč, která slouží pro zajištění přívodu elektrické energie k dotyčným stavbám.

Prodejem nepotřebného majetku došlo ke sjednocení vlastnických vztahů pozemků a staveb. Zároveň přibyl do státního rozpočtu i nezanedbatelný finanční příjem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Povodí Ohře: Během jarních úklidových akcí se podařilo sesbírat téměř 40 tun odpadu

13:14 Povodí Ohře: Během jarních úklidových akcí se podařilo sesbírat téměř 40 tun odpadu

Na našem spravovaném území proběhlo během března a dubna několik úklidových akcí organizovaných různ…