V Jihomoravském kraji je vyhlášen stav nebezpečí

24.06.2016 12:14

Včera večer se konalo Mimořádné jednání Bezpečnostní rady Jihomoravského kraje k řešení likvidace nelegálně shromážděných nebezpečných chemických látek.

V Jihomoravském kraji je vyhlášen stav nebezpečí
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Prohlášení hejtmana Michala Haška:

Na základě podnětu Bezpečnostní rady ORP Tišnov týkajícího se řešení situace nelegálně shromážděných 3,5 - 4 tun nebezpečných chemických látek v objektu v obci Nedvědice, po prohlídce místa a po vyjádření dotčených orgánů státní správy, HZS ČR a Policie ČR jsem večer svolal mimořádné jednání Bezpečnostní rady Jihomoravského kraje, která obdržela komplexní informace o vzniklé situaci za účasti starostů městyse Nedvědice a města Tišnova.

Byla vyhodnocena míra rizika a možné ohrožení osob, majetku a životního prostředí, na základě toho doporučila Bezpečnostní rada Jihomoravského kraje okamžité řešení za využití postupu podle krizového zákona a vyhlášení stavu nebezpečí pro okamžitou likvidaci nelegálně nashromážděných nebezpečných chemických látek.

O situaci jsem informoval předsedu vlády, ministra vnitra a generálního ředitele HZS ČR. Po zvážení všech okolností jsem rozhodl vyhlásit pro vymezenou část území Jihomoravského kraje s účinností od 24. 6. 2016 na dobu 15 dnů stav nebezpečí.

Likvidační práce jsem nařídil zahájit bezodkladně počínaje ranními hodinami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…