V Ústeckém kraji mají moderní lektory. Sedmým rokem zde efektivnímu vzdělávání dospělých pomáhají e-kurzy zdarma

02.02.2017 7:50

Již sedmým rokem má veřejnost z řad lektorů a vzdělávacích institucí možnost vyžívat výstupy projektu „Moderní lektor – vzdělávání dospělých moderně a efektivně“, jehož realizace probíhala díky dotačnímu příspěvku v Ústeckém kraji. Dnes se v Mostě konalo informační setkání, které „oprášilo“ možnost bezplatného využívání katalogu a e-learningových kurzů.

V Ústeckém kraji mají moderní lektory. Sedmým rokem zde efektivnímu vzdělávání dospělých pomáhají e-kurzy zdarma
Foto: pixabay.com
Popisek: Internet - ilustrační foto

O nové informace projevila zájem Okresní hospodářská komora v Mostě, která má vlastní Odbornou sekci vzdělávání a za pár dní organizuje velký veletrh vzdělávání.

Prezenční schůzku připravila a ve školicí místnosti hospodářské komory vedla lektorka a publicistka Lucie Bartoš, která je vedoucí koordinačního centra Moderní Lektor pro okres Most.

Zástupkyně projektu informovala zejména o změně ve zjednodušeném přístupu k podpůrným e-kurzům pro lektory: Ty byly zcela volně zpřístupněny, bez nutnosti registrace, na vzdělávacím portálu partnera projektu, a to na adrese moodle.asista.cz. Tam je lze najít v samostatné sekci nazvané Moderní lektor a studovat již bez podpory tutora.

Jde o kurzy:

A) KURZY ZAMĚŘENÉ NA METODIKU DISTANČNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ A E-LEARNINGU
Metodika on-line vzdělávání
E-learning v distančním vzdělávání

B) KURZY ZAMĚŘENÉ NA PRAVIDLA VEDENÍ DISTANČNÍCH KURZŮ OBECNĚ A SPECIALIZOVANĚ PRO E-LEARNINGOVÉ KURZY
Motivace při vzdělávání dospělých
Rozdíly mezi distančním a prezenčním kurzem
Pravidla vedení on-line kurzu

C) KURZY ZAMĚŘENÉ NA PRÁCI S AUTORSKÝMI NÁSTROJI A SYSTÉMY DISTANČNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ SE ZAMĚŘENÍM NA INTERAKTIVNÍ A ONLINE STUDIUM
Práce s LMS systémy a autorskými nástroji 
Práce s interaktivní tabulí 

D) KURZY ZAMĚŘENÉ NA OBECNÉ ZÁSADY PRÁCE S DOSPĚLÝMI
Principy účinné distanční výuky
Základy distančního vzdělávání
Andragogika

Zájem byl projeven o elektronickou verzi Katalogu poskytovatelů dalšího vzdělávání v Ústeckém kraji na www.katalog-vzdelavani.cz a účastníci byli seznámeni s možností doplňování katalogu prostřednictvím okresních koordinátorů.

Zástupci Okresní hospodářské komory Most zhodnotili, že jak vzdělávací, tak katalogový nástroj jsou pro ně stále aktuální a prospěšné s tím, že budou informace šířit dál a využijí je i při vlastních vzdělávacích akcích a při prezentování nabídky vzdělávání, a to na akcích jako například veletrh Sokrates.

Projekt v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost byl spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Více informací lze získat na WWW.MODERNI-LEKTOR.CZ.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

13:55 ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

Během čtyř květnových víkendů se budou moci lidé podívat do útrob unikátního vodního díla, vybudovan…