Ve Strakově akademii se bude 18. září konat schůze vlády ČR

15.09.2017 19:35

V pondělí 18. září 2017 od 9.00 hodin se ve Strakově akademii koná schůze vlády ČR. Na programu budou mimo jiné tyto body:

Ve Strakově akademii se bude 18. září konat schůze vlády ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad vlády, ilustrační foto


· Návrh nařízení vlády o některých podmínkách k provádění společné organizace trhů v odvětví cukru, předkládá ministr zemědělství
Nařízení vlády reaguje na ukončení režimu produkčních kvót, k němuž v cukrovarnictví dojde od 30. 9. 2017. Nařízení vlády v reakci na tento fakt mj. odstraňuje vzniklou nadbytečnou byrokracii.
https://apps.odok.cz/veklep-detail?pid=KORNAP6HDHB0

· Návrh věcného záměru nového zákona o ochraně spotřebitele, předkládají ministři průmyslu a obchodu a spravedlnosti
Cílem předkládaného věcného záměru je vznik nového zákona, díky němuž dojde k celkovému zdokonalení právní úpravy ochrany spotřebitele a k posílení vymahatelnosti práv spotřebitelů v České republice. Podle předkladatelů návrhu je kodifikace spotřebitelského práva nezbytná mj. z důvodu roztříštěnosti a dvojkolejnosti stávající právní úpravy v oblasti práv spotřebitele.
https://apps.odok.cz/veklep-detail?pid=KORNAL6C4B2S

· Koncepce rodinné politiky, předkládá ministryně práce a sociálních věcí
Koncepční materiál připravilo MPSV ve spolupráci s Odbornou komisí pro rodinnou politiku na základě požadavku Programového prohlášení vlády. Opatření v Koncepci jsou zaměřená na všechny rodiny bez ohledu na jejich uspořádání a volbu typu péče o děti, ať už v rodině, nebo mimo ni. Navrhovaná opatření jsou zaměřena na největší problémy, kterým dnešní rodiny čelí.

· Návrh na změnu programu podpory aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje DELTA, předkládají místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace a předseda Technologické agentury ČR
Předkladatelé navrhují prodloužení doby trvání programu DELTA, který je zaměřen na zvyšování množství konkrétních výsledků aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje ve spolupráci se zahraničními subjekty. Program podpory schválila vláda v srpnu 2013.

· Změna příslušnosti hospodařit s majetkem České republiky - Památník Hodonín u Kunštátu z Národního pedagogického muzea a knihovny J. A. Komenského na Muzeum romské kultury, předkládá ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu
Objekt památníku připomínajícího utrpení obětí romského holokaustu v tzv. cikánském táboře během druhé světové války má podle návrhu ministra pro lidská práva přejít pod organizaci, která se systematicky zabývá mapováním historie romského etnika v ČR. Protože se jedná o převod majetku mezi ministerstvy (z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy pod Ministerstvo kultury), musí o něm rozhodnout vláda.

Termín
18. září 2017

Místo
Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Program
8.55 – fototermín před začátkem jednání
11.00 – tisková konference (čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…