Veeam oznamuje růst příjmů v regionu východní Evropy a v České republice, poodhaluje čísla i z lokálního trhu

19.02.2014 18:04

Veeam® Software, inovativní poskytovatel ochrany pro moderní datacentra, oznamuje růst příjmů za uplynulý rok 2013 v regionu východní Evropy, kam patří i Česká republika.

Veeam oznamuje růst příjmů v regionu východní Evropy a v České republice, poodhaluje čísla i z lokálního trhu
Foto: red
Popisek: Veeam, inovativní poskytovatel ochrany pro moderní datacentra

Výsledky z regionálního trhu poukazují na expandující tendence Veeamu ve všech směrech. Celkový počet nových zákazníků činil 540, počet partnerů vzrostl o 49 % na 306. Ve východoevropském regionu zaznamenala společnost Veeam v roce 2013 nárůst celkových příjmů o 45,3 % v meziročním srovnání. Pokud jde o příjmy z předplatného nových licencí za rok 2013, Veeam vykázal ve východní Evropě meziročně růst o 40,7 %. Region východní Evropy je v rámci strategie Veeam zahrnut mezi rozvojové trhy.

Na českém trhu působí Veeam teprve od roku 2011, ale dle interního marketingového průzkumu, který Veeam provedl mezi 363 IT profesionály, zná společnost 85 % respondentů a 35 % z nich využívá její řešení. Budoucí strategie a vize Veeam se orientují na zálohování v cloudu a přesun do moderních datacenter, kde vidí společnost zařazená agenturou Gartner mezi vizionáře velký potenciál. V České republice je trend zálohování v cloudu v počátcích, potvrzují to i výsledky průzkumu Veeam, ze kterých vyplývá, že pouze 5 % z oslovených IT profesionálů používá cloud a 10 % plánuje v dohledné době přesun ke cloudu.

„Každá organizace by měla uvažovat, zda má zálohování dat vyřešené dle pravidla 3-2-1: tedy mít k dispozici tři kopie svých dat na dvou rozličných mediích, přičemž jedno z nich by se mělo nacházet offsite,“ říká Martin Štětka, regionální obchodní manažer Veeam, a doplňuje: „Veeam vidí zcela jasně budoucnost v řešení „backup-to-cloud“, které je s tímto pravidlem v souladu.“

O společnosti Veeam

Veeam® je ochranou moderních datacenter. Veeam poskytuje výkonná, snadno použitelná a cenově dostupná řešení navržená pro virtualizaci (Built for Virtualization™) a cloud. Veeam Backup & Replication™ je software pro zálohování v prostředí VMware, zálohování v prostředí Hyper-V, obnovení a replikaci.  Řešení VM Backup™ je jedničkou v zálohování virtuálních počítačů a pomáhá organizacím splňovat cíle bodů obnovení a doby obnovení, šetřit čas, zbavovat se rizik a výrazně snižovat kapitálové a provozní náklady. Sada Veeam Backup Management Suite™ poskytuje všechny výhody Veeam Backup & Replication, které chrání investice do virtualizace, zvyšuje produktivitu správců a pomáhá zmírňovat každodenní rizika spojená se správou. Sada Veeam Management Pack™ (MP) rozšiřuje možnosti podnikového monitorování o prostředí VMware prostřednictvím produktu Microsoft System Center a nabízí také monitoring a reporting pro infrastrukturu Veeam Backup & Replication. Program Veeam Cloud Provider program (VCP) nabízí flexibilní měsíční a permanentní licence, aby vyhověl potřebám poskytovatelů hostingu, řízených služeb a cloudu. Program VCP spojuje v současnosti 4 000 účastníků z řad poskytovatelů služeb po celém světě. Měsíční nájem je dostupný ve více než 70 zemích a nabízí ho více než 50 Veeam prodejců.

Veeam byl založen v roce 2006 a v současné době má přes 23 000 ProPartnerů a 91 500 zákazníků po celém světě. Globální centrála společnosti se nachází v Baaru ve Švýcarsku, další pobočky má společnost Veeam po celém světě. Více informací naleznete zde: http://www.veeam.com/cz/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zdravotnictví: Pojišťovny nemají možnost samy určovat, v jaké výši přípravek uhradí

19:15 Ministerstvo zdravotnictví: Pojišťovny nemají možnost samy určovat, v jaké výši přípravek uhradí

Ministerstvo zdravotnictví se důrazně ohrazuje proti fakticky chybnému článku Veroniky Rodriguez na …