Vláda: Bezpečnostní rada státu udělila ceny za významný přínos v oblasti bezpečnostní politiky

25.04.2019 16:05

Ministr obrany Lubomír Metnar a ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček předali 25. dubna 2019 v pražském Lichtenštejnském paláci Ceny Bezpečnostní rady státu za rok 2019.

Vláda:  Bezpečnostní rada státu udělila ceny za významný přínos v oblasti bezpečnostní politiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

Za významný přínos k rozvoji vědy, výzkumu a vzdělání v oblasti ochrany obyvatelstva ocenění získal Institut ochrany obyvatelstva. Cenu rovněž obdržel za celoživotní profesní činnost v oblasti vnitřní bezpečnosti Jan Vykoukal a za dlouholetou aktivní činnost v oblasti tvorby obranné a bezpečnostní politiky ČR Antonín Seďa.

„Odpovědnost za zajištění bezpečnosti státu náleží vládě. Chci Vás ujistit, že tato vláda, a to i skrze Bezpečností radu státu, bere tento svůj úkol vážně a k řešení současných bezpečnostních hrozeb přistupujeme aktivně. Bez možnosti obracet se na kvalitní bezpečnostní komunitu by však náš úkol bylo skoro nemožné plnit,“ uvedl v projevu ministr obrany Metnar.

Institut ochrany obyvatelstva je hlavní vědecko-výzkumné pracoviště Hasičského záchranného sboru České republiky (HZS ČR) se zaměřením zejména na ochranu obyvatelstva, krizové řízení, kritickou infrastrukturu a civilní nouzové plánování. Předmětem jeho činnosti je především přímé provádění aplikovaného výzkumu v oblastech včasného varování obyvatelstva; analýzy, detekce a dekontaminace vysoce toxických a radioaktivních látek; individuální a kolektivní ochrany a v oblasti krizového managementu. Dále se významně podílí na přípravě studentů vysokých škol a doktorandského studia a má významné aktivity i na mezinárodním poli. Cenu dnes převzal ředitel institutu Rostislav Richter.

Jan Vykoukal věnoval většinu své profesní kariéry problematice vnitřní bezpečnosti. Byl jedním z architektů nové výchovy a vzdělávání příslušníků Policie ČR a je rovněž spojován se založením bezpečnostního výzkumu v ČR. Jan Vykoukal pracuje od roku 1992 v resortu Ministerstva vnitra a svojí koncepční, metodickou a řídící činností významně přispívá k realizaci bezpečnostní politiky ČR.

Antonín Seďa významnou měrou přispěl k civilní a demokratické kontrole ozbrojených sil, tvorbě legislativy v oblasti obrany a bezpečnosti. Byl členem Výboru pro obranu a bezpečnost a Výboru pro obranu Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Velmi aktivní byl i v rámci české bezpečnostní komunity, kde podporoval aktivity českého obranného a bezpečnostního průmyslu.

V studentské kategorii nebyla cena udělena.

Cenu Bezpečnostní rady státu za významný přínos v oblasti bezpečnostní politiky České republiky každoročně uděluje Bezpečnostní rada státu za významná díla v oblasti bezpečnostní a obranné politiky České republiky nebo za aktivní činnost v bezpečnostní komunitě a také za celoživotní prospěšnou práci v oblasti bezpečnostní a obranné politiky České republiky a její osvěty. Více informací o ceně ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…