Vlašimská průmyslová škola bude mít nové vybavení za 6,5 milionu korun

15.04.2015 8:34

Střední průmyslová škola ve Vlašimi dostane vybavení za 6,5 milionu Kč.

Vlašimská průmyslová škola bude mít nové vybavení za 6,5 milionu korun
Foto: praha.eu
Popisek: Krajský úřad Středočeského kraje

„Jedná se o nákup takzvaných CNC strojů, což jsou počítačem řízené obráběcí stroje. V rámci projektu Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem jsme získali dotaci v celkové výši 161,4 milionu korun a jsou z ní financovány projekty 20 příspěvkových organizací kraje a 2 soukromých škol,“ řekl středočeský hejtman Miloš Petera (ČSSD).

Škola obohatí inventář o dřevoobráběcí CNC centrum s příslušenstvím, nářadím, nástroji a zaškolením za 1,5 milionu Kč, produkční soustružnické centrum s poháněnými nástroji, příslušenstvím, nářadím a zaškolením za 2,5 milionu Kč a výukové CNC frézovací a vrtací centrum s příslušenstvím, nářadím, manuály a zaškolením za 2,4 milionu Kč.

„Nákup CNC strojů přispěje k modernizaci a doplnění učebny, která bude sloužit k výuce programování, jak pro žáky střední školy, tak pro žáky osmi spádových základních škol,“ doplnil statutární náměstek hejtmana pro oblast školství Milan Němec (ČSSD).

Vlašimská škola zorganizovala pro děti z 8. a 9. tříd osmi spádových základních škol zájmové kroužky – nábytkářství, elektrotechniky, stavebnictví, programování CNC strojů, fyziky nebo chemie. Došlo tak k propojení dvojího prostředí, které žáky v jejich výchově a vzdělávání významně ovlivňuje a směruje do dalšího profesního života.

„V rámci projektu Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem hodlá kraj v tomto roce dokončit vybavení laboratoří, výstavbu venkovních přírodních učeben a dodání nástrojů a nářadí do dílen a učeben v celkové hodnotě 14,7 milionu. Například ve Střední průmyslové škole stavební a Obchodní akademii v Kladně nakoupí laboratorní vybavení za 4,5 milionu Kč. Střední průmyslová škola v Mladé Boleslavi pořídí za 4,5 milionu Kč vybavení učebny pro výuku mechatroniky,“ doplnil náměstek Milan Němec.

V roce 2014 bylo z  prostředků projektu Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem pořízeno moderní vybavení laboratoří, učeben a dílen partnerských škol za více než 23 milionů korun, například vybavení Střední odborné školy stavební a Středního odborného učiliště stavebního, Kolín II za 3,2 milionu Kč nebo nákup školního výukového soustružnického a frézovacího centra ve Vyšší odborné škole, Střední průmyslové škole a Obchodní akademii Čáslav v hodnotě 1,5 milionu Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ Prodej sníží ceny 1,7 milionu zákazníků na dobu neurčitou u elektřiny i plynu

7:44 ČEZ Prodej sníží ceny 1,7 milionu zákazníků na dobu neurčitou u elektřiny i plynu

Zákazníky ČEZ Prodej teď čekají samé příjemné zprávy. Již za pár týdnů se jim sníží ceny plynu a pak…