Vojenský výbor NATO jednal o naplňování přijatých opatření

22.01.2017 12:05

Ve dnech 17. a 18. ledna se v Bruselu uskutečnilo letos první, ale celkově v pořadí již 176. jednání Vojenského výboru NATO z úrovně náčelníků generálních štábů členských zemí. Za Armádu České republiky delegaci při jednání vedl náčelník Generálního štábu AČR armádní generál Josef Bečvář.

Vojenský výbor NATO jednal o naplňování přijatých opatření
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka NATO

„Jedním z hlavních cílů jednání bylo vytvořit vojenský rámec pro klíčová témata, o kterých se bude diskutovat v příštím měsíci na společném zasedání ministrů obrany členských zemí NATO,“ upřesnil generál Bečvář a dodal: „Dále jsme diskutovali o stavu vojenské struktury Aliance a jednotlivých velitelství z pohledu plněných úkolů i vývoje bezpečnostního prostředí ve světě. Zaměřili jsme se také na pokrok dosažený v rámci opatření přijatých NATO k posílení obrany členských zemí před konvenčními a nekonvenčními hrozbami a v boji proti terorismu.“

V části jednání věnované misi Resolute Support na území Afghánistánu účastníci zdůraznili potřebu další asistence a poradenství, které jsou afghánským bezpečnostním silám a institucím poskytovány v boji proti terorismu a kriminálním hrozbám, a také význam přijímaných nevojenských opatření a spolupráce v regionu směřující k dosažení stability.

Probírána byla i spolupráce v rámci Středomořského dialogu, partnerství s Ukrajinou a Gruzií a vztahy Aliance s Ruskem, kde byla kromě dalších opatření zdůrazněna i potřeba vzájemné smysluplné diskuze s cílem prohloubení transparentnosti a snižování rizik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká televize odvysílá  v přímém přenosu všech 64 utkání z mistrovství světa

13:21 Česká televize odvysílá v přímém přenosu všech 64 utkání z mistrovství světa

Všech 64 utkání právě startujícího mistrovství světa v ledním hokeji odvysílá Česká televize živě. P…