Výcvik 5. kontingentu mise EU v Mali finišuje

11.02.2015 12:28

Příslušníci 5. kontingentu výcvikové mise Evropské unie v Mali pokračují v přípravě před nasazením, minulý týden absolvovali komplexní polní výcvik na Libavé. Čtyři desítky vojáků převážně ze 102. průzkumného praporu odletí do Mali v březnu.

Výcvik 5. kontingentu mise EU v Mali finišuje
Foto: Lukáš Mílek
Popisek: LOV 50B IVECO při střelbách.

„Výcvik byl zaměřen na střeleckou přípravu, včetně házení ručních granátů. Dovednosti a sladěnost našich osádek pak prověřily denní a noční střelby z lafetovaných zbraní vozidel Land Rover Defender 130 Kajman a LOV 50B Iveco,“ přiblížil program nadporučík Pavel Kraina, velitel 5. kontingentu.

Jednotku, která se skládá z přibližně 40 vojáků převážně ze 102. průzkumného praporu z Prostějova, doplňují vojáci například z 25. protiletadlového raketového pluku ze Strakonic či opavského 53. pluku průzkumu a elektronického boje.

„Kromě taktické přípravy a sladěnosti družstev, jsme si v praxi v náročných klimatických podmínkách vyzkoušeli dovednosti skrývající se pod zkratkou S.E.R.E., které zahrnují vyhledání a záchranu vojáka odloučeného od jednotky,“ popsal náplň jednoho z výcvikových dnů příslušník týmu rotmistr Lukáš Mílek.

Závěrečné certifikační cvičení, které bude poslední zkouškou před výjezdem do mise, vojáky čeká v týdnu od 16. do 20. února ve Vyškově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo obrany

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…