Výsledek kolektivního vyjednávání ve společnosti BusLine

02.03.2014 19:05

Vedení společnosti BusLine a. s. se dnes sešlo v rámci kolektivního vyjednávání s předsedy všech čtyř odborových organizací: Odborového svazu dopravy při BusLine a. s., Základní organizace OSD ČMS-MAD Česká Lípa, Základní organizace OSD Jablonec nad Nisou a Základní organizace OSD Dosia DPMLJ, a.s. nad návrhem kolektivní smlouvy na rok 2014. Všichni aktéři si od úterního jednání vzali čas na rozmyšlenou a dnes se společně dohodli na kompromisním řešení.

Výsledek kolektivního vyjednávání ve společnosti BusLine
Foto: BusLine
Popisek: BusLine

Na jednání byl za vedení BusLine a. s. přítomen generální ředitel Ing. Tomáš Roubiček a další zástupci TOP managementu společnosti. Za odborové organizace se jednání zúčastnili jejich předsedové: za OSD při BusLine a. s. Josef Fuksa, ZO OSD ČMS-MAD Česká Lípa Martin Machač, ZO OSD Jablonec nad Nisou Jiří Kuchyňka a za ZO OSD Dosia DPMLJ, a. s. Zdeněk Leszkovan. Předmětem jednání byl návrh kolektivní smlouvy na rok 2014. Intenzivní jednání probíhala již od počátku roku, přičemž tři ze čtyř odborových organizací byly připraveny podepsat kolektivní smlouvu již 5. 2. 2014, nesouhlasné stanovisko vyjádřila odborová organizace z Jablonce nad Nisou. Na společném jednání dne 25. 2. 2014 si vedení společnosti BusLine a. s. předalo se zástupci odborových organizací návrhy kompromisního řešení a všechny strany si vzaly čas na rozmyšlenou do dnešního dne.

„Výsledkem dnešního jednání je kompromisní řešení, které vychází z loňské kolektivní smlouvy. Všichni si uvědomujeme, že ekonomická krize s sebou přináší problémy, na které musely zareagovat v podstatě všechny společnosti v České republice. Další skutečností je, že nás objednatelé, zejména kraje, tlačí ke snižování cen za km. Pokud chce naše společnost zůstat mezi ostatními dopravci konkurenceschopná, nemůže si v současnosti dovolit zvyšování nákladů, a to včetně mezd. Proto jsme se dohodli na ponechání mzdových tarifů na úrovni loňského roku 2013 a zachování 25 dnů dovolené s tím, že budeme hledat další úsporná řešení v oblasti vstupů,“ sdělil Tomáš Roubiček, generální ředitel společnosti BusLine a. s.

Součástí dnešní dohody bylo také odvolání stávkové pohotovosti, takže se vzniklá situace v žádném případě nedotkne ani cestujících, ani objednatelů našich služeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…