Za nepotřebný spotřebič volňásek do zlínské zoo

14.04.2015 14:08

S vysloužilci do ZOO! Tak zní název akce zlínské zoo, při které mohou návštěvníci získat vstupné zdarma pro své ratolesti. Přinesete-li v neděli 19. dubna do zoologické zahrady Zlín vysloužilý elektrospotřebič, volňásek v podobě dětské vstupenky bude váš.

Za nepotřebný spotřebič volňásek do zlínské zoo
Foto: Elektrowin
Popisek: Logo společnosti Elektrowin

Zlínská zoologická zahrada připravila tuto akci ve spolupráci s kolektivním systémem ELEKTROWIN, který se zabývá sběrem a recyklací elektroodpadu.

U stánku ELEKTROWINu budou mít děti i dospělí možnost se dozvědět, jak správně zacházet s vysloužilým elektrozařízením, aby neohrožovalo životní prostředí.

„I když už si Češi zvykli recyklovat, je stále potřeba jak malým, tak dospělým návštěvníkům připomínat, že vysloužilé elektrospotřebiče nepatří do směsného odpadu. Za deset let svého působení jsme už vybudovali po celé České republice síť čítající přes 12 000 míst zpětného odběru,“ vysvětluje ředitelka zákaznického oddělení společnosti ELEKTROWIN Táňa Pokorná.

„Akcí S vysloužilci do ZOO, tak zoologická zahrada netradičně a zajímavým způsobem informuje celé rodiny o správném nakládání s vysloužilými elektrospotřebiči,“ doplnila vedoucí marketingu ZOO Zlín Romana Bujáčková.

ELEKTROWIN a.s. je největším a nejstarším kolektivním systémem zaměřeným na zpětný odběr vysloužilých elektrospotřebičů v České republice. Funguje už desátým rokem - 21. září 2005 podal návrh na zápis do seznamu výrobců Ministerstvu životního prostředí, rozhodnutí o zápisu do tohoto seznamu nabylo právní moci 5. prosince. Od svého založení ELEKTROWIN již zrecykloval přes 12 000 000 vyřazených elektrospotřebičů o hmotnosti více než 210 000 tun. Společnost zajišťuje sběr, zpracování, využití a odstranění elektrozařízení a elektroodpadu. Zaměřuje se na chladící zařízení, velké a malé elektrospotřebiče, elektrické a elektronické nástroje. Společnost není založená za účelem zisku, jejími akcionáři jsou přední výrobci velkých a malých domácích spotřebičů.  Sběrnou síť tvoří na 1 250 sběrných míst v 1 330 městech a obcích, 2 500 provozoven posledních prodejců a mobilní svozy ve více než 3 500 obcích. Celkově sběrnou síť tvoří více než 12 000 míst zpětného odběru. Více informací naleznete na www.elektrowin.cz.

ZOO Zlín je druhou nejoblíbenější českou zoo a nejnavštěvovanějším turistickým místem celé Moravy. Expozice jsou rozčleněny podle jednotlivých kontinentů, za jeden den tak návštěvníci „procestují“ Afriku, Asii, Austrálii a Ameriku a seznámí se s 216 druhy zvířat. Milovníci historie navíc mohou v areálu zoo zavítat do zámku Lešná. Zoo je také členem mezinárodních organizací jako je WAZA nebo EAZA. Otevřeno je po celý rok. Více informací na www.zoozlin.eu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká televize odvysílá  v přímém přenosu všech 64 utkání z mistrovství světa

13:21 Česká televize odvysílá v přímém přenosu všech 64 utkání z mistrovství světa

Všech 64 utkání právě startujícího mistrovství světa v ledním hokeji odvysílá Česká televize živě. P…