Žáci potravinářského učiliště v Jílovém se začali učit v nové budově

03.04.2015 18:16

Nová budova Středního odborného učiliště potravinářského v Jílovém u Prahy s moderními učebnami ožila ve středu 1. dubna. Stavba v areálu učiliště, které je příspěvkovou organizací Středočeského kraje, začala na konci roku 2013 a stála zhruba 52 milionů korun. Kraj získal dotaci z Regionálního operačního programu Střední Čechy ve výši asi 35,2 milionu korun.

Žáci potravinářského učiliště v Jílovém se začali učit v nové budově
Foto: topgrant.cz
Popisek: Ilustrační mapa regionálních operačních programů

"Postupně se snažíme investovat do všech našich škol, aby působily moderně a hlavně, aby v nich probíhala výuka na té nejvyšší úrovni. Přejeme si, aby se zvyšoval zájem dětí o takové obory, ve kterých později najdou uplatnění v praxi,“ uvedl statutární náměstek hejtmana pro oblast školství Milan Němec (ČSSD).

Náměstek Němec si novou školní budovu přijel prohlédnout společně s ředitelem Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Střední Čechy Václavem Chytilem. „Doufám, že se žákům i učitelům bude v nových prostorách líbit. Jílovskému učilišti přeji, aby se díky modernímu prostředí a způsobu výuky zvýšil zájem dětí o školu,“ dodal náměstek Němec. V učilišti se učí zhruba stovka žáků.

Kromě učeben, které jsou vybaveny interaktivními tabulemi nebo datovými projektory, je v budově tělocvična i příslušné hygienické a technické zázemí. Součástí projektu je i vnitřní vybavení budovy a zavedení moderních technologií do výuky. Třídy i ostatní prostory jsou vkusně zařízené světlým nábytkem, po stěnách jsou rozvěšeny nástěnky a fotografie výrobků žáků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

7:23 Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

Od pátku 10. května do neděle 26. května nabídne Český rozhlas živé vysílání z mistrovství světa v l…