Zlínský kraj: Další nové chráněné bydlení otevřel kraj v Kunovicích

29.10.2018 8:10

Po nedávno otevřeném chráněném bydlení v Uherském Hradišti – Jarošově bylo v minulém týdnu slavnostně otevřeno další chráněné bydlení – v Kunovicích. Vzniklo ke dni 1. října a má kapacitu 6 míst.

Zlínský kraj: Další nové chráněné bydlení otevřel kraj v Kunovicích
Foto: kr-zlinsky.cz
Popisek: Úřad Zlínského kraje

„Do chráněného bydlení v Lidické ulici přešlo 6 uživatelek s nízkou mírou potřebné podpory, které byly předtím umístěny v Domově pro osoby se zdravotním postižením v Kunovicích – Na Bělince a na přestěhování do nové sociální služby byly dlouhodobě připravovány. Věřím, že se zde budou cítit mnohem komfortněji, zejména se těmto uživatelkám zlepší kvalita života a také zde naleznou útulný domov," řekla radní Michaela Blahová, zodpovědná za sociální záležitosti, rodinnou politiku a neziskový sektor.

Objekt je zajištěn formou pronájmu, kdy majitel budovu opravil podle potřeb a požadavků Sociálních služeb Uherské Hradiště.

Do chráněného bydlení zároveň přešlo i 5 pracovníků v sociálních službách, na které se budou moci klienti kdykoliv obracet; je zde zajištěna i noční služba.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …