Zlínský kraj: V Baťově mrakodrapu je k vidění výstava zachycující krásy Izraele

09.11.2015 8:32

Výstavu nazvanou „Izrael – Svatá země“ lze až do konce listopadu navštívit ve 3. etáži Baťova mrakodrapu. Její autor Zdeněk Koníček na ní prostřednictvím fotografií představuje svoji pouť po proslulých i méně známých místech státu Izrael, která jsou hluboce spjata s historií lidstva.

Zlínský kraj: V Baťově mrakodrapu je k vidění výstava zachycující krásy Izraele
Foto: stanislav-misak.cz
Popisek: Hejtman Zlínského kraje MVDr. Stanislav Mišák

Návštěvníci tak na výstavě mohou zhlédnout například snímky místa narození Ježíše Krista v Betlémě, Zeď nářků v Jeruzalémě, hřbitov na Olivové hoře, poušť u Mrtvého moře, Galilejské jezero, ale také momentky z náboženského i běžného života v Izraeli.

„Moje zážitky jsou velmi intenzivní. Izrael je země, která má své kouzlo nejen po stránce historické, ale oplývá také nevšední a krásnou přírodou. Kontrast zelených ploch a rozžhavených pouští vykresluje rozmanitost této pro nás, Evropany, velmi zajímavé země,“ svěřil se autor výstavy.

V Baťově mrakodrapu je k vidění výstava zachycující krásy Izraele

Není bez zajímavosti, že Zdeněk Koníček je zaměstnancem Krajského úřadu Zlínského kraje. Vystavoval již několikrát v jeho sídle – Baťově mrakodrapu, ale také na mnoha dalších místech, a to nejen v České republice (Uherské Hradiště, Vlčnov, Strážnice), ale také na Slovensku (Ružomberok) a dokonce i v USA (Dallas), kde v rámci tzv. krajanských dnů představil své fotografie moravského folkloru.

Výstava je k vidění zdarma, a to v těchto časech – pondělí a středa: od 7 do 18 hodin; úterý a čtvrtek: od 7 do 16 hodin, pátek: od 7 do 14 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

13:55 ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

Během čtyř květnových víkendů se budou moci lidé podívat do útrob unikátního vodního díla, vybudovan…