Zdravotní reforma je paskvil, čílí se Škromach. I Klaus to řekl

20.07.2011 6:22

Místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach tvrdí, že ČSSD nepodpoří až čtvrtinu zákonů, které ji pošle sněmovna, kde má koalice drtivou převahu.

Zdravotní reforma je paskvil, čílí se Škromach. I Klaus to řekl

ČSSD má v plánu vrátit až čtvrtinu zákonů ze Senátu do Poslanecké sněmovny. „Chcete zdravotní reformu upravit nebo úplně vrátit?" ptal se Václav Moravec na rádiu Impuls. „Je to paskvil, který se ani upravit nedá. Názor našeho senátního klubu je zamítnout. I pan prezident, jehož názory pro nás nejsou jinak důležité, nechce zdravotní reformu podpořit," říká Škromach.


„Ústavní stížnost nejde sepisovat s předstihem," odpověděl Škromach na dotaz moderátora, jak daleko je ČSSD se sepisováním ústavní stížnosti. „Nůže se napsat teprve až se zákon stává účinným."

SLEDUJEME TÉMA ZDRAVOTNÍ REFORMA

Spoléhám na Věci veřejné

Moravec upozorňil, že ČSSD nemá dost hlasů, aby prosadila zrušení zdravotnické reformy. „Já doufám, že se Věci veřejné přestanou prát o koryta ve vládě a uvědomí si, že podpořením zdravotnické reformy popřou svůj volební program. Doufám, že pro ni taky nebudou hlasovat," zadoufal Škromach.

ČSSD také nesouhlasí se zákonem, který by omezil odvolávání se na osobu blízkou při dopravním přestupku.„To bylo naposledy za Hitlera, že lidé museli bonzovat na rodinu. Také nechceme, aby byl za přestupek automaticky zodpovědný majitel vozidla. Zákon je navíc nedokonalý a lehce zneužitelný," kritizuje Škromach.

Státní rozpočet taky nepodpoříme

„Nepamatuji, že by opozice podpořila rozpočet, na kterém se nepodílí," řekl Škromach k tomu, proč ČSSD nepodpoří státní rozpočet na příští rok. Nesouhlasí ani se zvýšením DPH na 19 procent. „Je to naprostý nesmysl. Výdaje už vláda ořezala o desítky miliard na úkor rodin."

K věci:
Rath Hegerovi vmetl: Půjdete do důchodu s tím, že jste rozvrátil zdravotnictví
Rath řádil: Kvůli vládě nás budou léčit křenovými plackami
Profesor Keller: Budou vás léčit jako zvířata. Víc za peníze

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…