Nadstandardní sádra? V některé nemocnici pár korun, jinde víc než 2000

04.07.2012 20:56

S počátkem letošního ledna si lidé mohou připlácet za takzvané nadstandardy v lékařské péči. Jak píše server novinky.cz, pacienti si navíc mohou díky specifické webové stránce Čekacídoby.cz srovnat ceny za jednotlivé příplatkové služby.

Nadstandardní sádra? V některé nemocnici pár korun, jinde víc než 2000
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nemocnice Na Bulovce

Zatímco třeba jedna nemocnice za odlehčenou sádru účtuje 73 korun, jiná dokonce 2100 korun. Cenově nejvstřícnější je k pacientům podle srovnání Fakultní nemocnice Na Bulovce, nejdražší Nemocnice Boskovice.

Zmíněný server pak zájemcům nabízí i srovnání v jednotlivých krajích celé republiky. Vedle cen za jednotlivé nadstandardy stránky nabízí i přehledy čekacích dob na jednotlivé operace či vyšetření.

„Do našeho přehledu jsme zahrnuli nejaktuálnější dostupná data, která nemocnice poskytují. Z naší databáze leckdy zjistíte velmi zajímavé informace. Například to, že za kvalitní oční čočky někde zaplatíte o stovky korun více než v jiné nemocnici,“ uvedl pro ČTK spoluautor projektu Tomáš Haškovec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rp

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…