Bývalý komunista urazil v Senátu Židy. Výsměch, říká kolega

10.10.2011 13:08

Bývalý stranický kolega Vlastimil Balín hodnotí působení Jaroslava Doubravy (Severočeši.cz ) v politice. Je to prý populista, který se veze na vlně současných nálad. Jednou z cest, jak se populistů zbavit, je zpřísnit postihy za nevhodné výroky na půdě parlamentu, obyčejná omluva, která po excesech politiků zpravidla následuje, je podle Balína jen výsměchem slušné společnosti.

Bývalý komunista urazil v Senátu Židy. Výsměch, říká kolega
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Doubrava

Jeden ze čtenářů serveru ParlamentníListy.cz Leo Katz chtěl od bývalého senátora za KSČM Vlastimila Balína (dnes bez politické příslušnosti) slyšet, jak hodnotí působení dalšího z bývalých spolustraníků senátora Jaroslava Doubravy (dnes Severočeši.cz). „Je v pořádku, když ve veřejné funkci působí rasista a antisemita? A jak se tomu můžeme bránit?" ptá se čtenář.

Zaslepený volič

Senátor Jaroslav Doubrava (Severočeši.cz) proslul především svým nekompromisním postojem vůči Romům. Na nedávném jednání Senátu ovšem zašel ještě dál a citoval z Protokolů sionských mudrců, podvodného antisemitského textu.Balín se však nedomnívá, že by jeho bývalý kolega byl rasista nebo antisemita, podle jeho názoru Doubrava jen populisticky využívá aktuálních trendů ve společnosti.

„Předně si nemyslím, že Jarda Doubrava je rasista či antisemita. On se jen veze na vlně populismu a ve své "velikosti" nedokáže posoudit, co je ještě vkusné a co již více než nevkusné, až hloupé. Též si nemyslím, že má "takovou" popularitu. Určitě ne přirozenou, ale spíše uměle vytvářenou. Na to jsou Severočeši.cz "kabrňáci",..." odpovídá Balín.

Bývalý senátor se navíc domnívá, že proti působení populistů v politice se lze bránit jen obtížně. Faktickou brzdou jsou dnes jen volby, jenže voliči na populistická provolání slyší. Balín navíc připomíná, že Severočeši.cz v období voleb rozdávají i dárky pro své příznivce, kola, notebooky a dokonce automobil. Pokud se spojí populismus s podobnými dárky, volič se nechá snadno zmást.

Senátor Doubrava na ParlamentníchListech.cz:

Exrudý senátor citoval ze spisku, jak Židé ovládnou svět. Straně to nevadí
Cikány nesmíme poslat na Slovensko. Kvůli EU, nadává senátor
Šokovaný senátor: Cože, Cikáni mi zmlátili kolegu?
Pojďte si bydlet s Cikány, vynadal senátor britským novinářům
Drsně proti Romům i u Jílkové: Znásilnili, kradou a nepracují
Na Cikány armádu, vyzval senátor. Neberte jim dávky, žádá Pehe
Odvážný senátor: Seberte Cikánům dávky

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

 Podepište, že nebudete topit uhlím. A klient ČSOB se vzepřel

7:21 Podepište, že nebudete topit uhlím. A klient ČSOB se vzepřel

ČSOB se chlubí tím, že „motivuje“ své klienty k zeleným řešením a nejinak se staví také ke svým fire…