Šokovaný senátor: Cože, Cikáni mi zmlátili kolegu?

25.09.2011 12:11

Další případ násilí, do kterého jsou podle všeho namočeni severočeští Romové, se odehrál v noci ze čtvrtka na pátek v Lounech. Podle Blesk.cz se předseda lounské organizace sdružení Severočeši.cz Petr Srkal ze čtvrtka na pátek se vracel ze schůze a cestou telefonoval se svoji přítelkyní. Na ulici byl napaden Romem, který mu vytrhl telefon podal jej ženě a povedené dvojice zmizela.

Šokovaný senátor: Cože, Cikáni mi zmlátili kolegu?

Srkal věděl, kam má zamířit. Pro svůj telefon se vydal na ubytovnu pro nepřizpůsobivé občany. Tam jej však skupina Romů zmlátila a nakonec byl ještě policií obviněn z výtržnictví.

Komunální politik dal své vyjádření na internet ve formě videa: „Kolik musí být zraněných, okradených a ponížených spoluobčanů a daňových poplatníků, aby to náš pan profesor začal řešit," obrátil se Srkal na prezidenta republiky v emotivním prohlášení.

Lékaři mě zachránili před vazbou

„Určitě nejsem poslední, kdo takhle dopadne. Když jsem si na ubytovnu pro telefon zašel, skopali mě do kuličky. Po ošetření jsem se ještě jednou vrátil na ubytovnu a chtěl jsem telefon zpátky. Zasahovala policie, byl jsem označen jako výtržník, obviněn, jen díky lékařům jsem nešel do vazby," říká Srkal na videu s obličejem ozdobeným monokly.

Mluvčí severočeské policie o incidentu nic neví. „Jestli se to stalo ve čtvrtek, tak k tomu teď nic nedohledám. Zavolejte si v pondělí do Loun," radí.

Zprávou evidentně zaskočený reagoval pro ParlamentníListy.cz senátor Severočechů.cz Jaroslav Doubrava."To se mně zdá skoro k neuvěření. Jak je možné, že si majoritní většina občanů nechá tohle líbit a nechala to dojít až do takovýchto absurdních situací, kdy je vlastně minoritou ohrožována?"

Senátor Doubrava na ParlamentníchListech.cz:

Připustil, že rozdmýchávání a vyostření protiromských nálad a situací, které skutečně již nejdou přejít bez pozornosti, může však mít ještě jeden motiv."Nemám na mysli zrovna to, co se přihodilo Petru Srkalovi, ale celkově událostí posledních týdnů na Šluknovsku. Obávám se, aby to nebyl uměle vyvolaný konflikt, který by měl odvést pozornost od zvěrstev, které nyní procházejí sněmovnou a hlasováním," dodal ještě Doubrava pro ParlamentníListy.cz.

Pomohla by armáda

Senátor Jaroslav Doubrava ze sdružení Severočeši.cz se dlouhodobě zabývá romskou problematikou, je silně znepokojen vývojem situace na severu Čech týkající narůstající agresivity nepřizpůsobivé romské menšiny. Podle něho by měla být v případě nutnosti připravena zasáhnout i armáda. Řekl to ParlamentnímListům.cz.

„Mám za to, že armáda by měla být v každém případě připravena, protože to, co se začíná dít už přesahuje veškeré meze únosnosti. Pevně doufám, že si to kompetentní místa už uvědomí a že se začnou na ten problém dívat, tak jak by se na něj dívat měli. Vláda už dlouhodobě podceňuje cikánský problém a není to jenom vláda, je to obecný problém. Vláda a zodpovědné orgány státní správy už přehlížejí doslova rasismus ze strany Cikánů. Cikáni velmi dobře vidí, že se nic neděje, že se jim nic nemůže stát, nikdo je nepotrestá, aby nebyl označen za rasistu, a tak si dovolují čím dál tím víc a končí to útoky mačetou," řekl ParlamentnímListům.cz senátor Doubrava.

SLEDUJEME téma Romové

Brutálnější než útok na Natálku

„Poslední události jenom nasvědčují tomu, co říkám. Jednoznačně je potřeba zpřísnit tresty, jít do nejvyšších sazeb a nebát se tyto grázly odsoudit. Také zpřísnit zákon a zvýšit sazby. Tady už končí veškerá legrace. Situace je velmi vážná. Chceme, aby nám Cikáni zapalovali města podobně jako v Anglii? Ty útoky jsou minimálně srovnatelné s útokem na Natálku a mnohdy jsou ještě brutálnější. Když si vezmete Nový Bor, to přece nebyla snaha toho člověka jenom zranit. Tam byl jenom jediný záměr, a to useknout mu hlavu. A útočícímu Cikánovi se to naštěstí nepovedlo. Je pak skandální, když jsou takové útoky klasifikovány jenom jako ublížení na zdraví. Neříkejte mi, že když chce někdo někoho jenom poranit, tak ho bude sekat mačetou po hlavě. To je jasný pokus o vraždu. To není obyčejná hospodská rvačka," zlobí se senátor.

Senátor se chystá, že se obrátí na příslušné orgány, aby situaci kolem Romů důrazně řešili a v Senátu se pokusí předložit návrhy, které by zpřísnily legislativu. „V každém případě budu mluvit s kolegy a budu se snažit, abychom přestali před tímto terorem a agresivitou zavírat oči. Už se musí konat. Legislativní změny jsou nezbytné a nyní je potřeba využít již dostupných nástrojů," dodal senátor.


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban, Alena Hechtová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…