Dolejš: Výbor o Chaloupkovi nerozhodl. Zveme si ho na kobereček

03.05.2012 13:14

Sněmovní mandátový a imunitní výbor dnes přerušil jednání o vydání Otto Chaloupky (VV) k trestnímu stíhání. Poslance policie podezírá z přijetí úplatku a jeho kolegové z výboru chtějí přímo od něj vědět, jak se věci mají. Proto si poslance pozvali na další zasedání. "Výbor chce Chaloupku vyslechnout příští čtvrtek," řekl ParlamentnímListům.cz člen výboru Jiří Dolejš (KSČM), který také poskytl informace o přerušeném projednávání výboru.

Dolejš: Výbor o Chaloupkovi nerozhodl. Zveme si ho na kobereček
Foto: Věci veřejné
Popisek: Poslanec Věcí veřejných Otto Chaloupka

Policie chce zřejmě stíhat i Chaloupkova asistenta Vratislava Vařejku, jenž na poslance podal trestní oznámení. Vařejku prý policie podezírá z poskytování úplatku. Zda si ale případně kvůli tomu pozvou na kobereček poslanci z výboru právě i Vařejku, to zatím jasné není.

„Policie má zřejmě v úmyslu stíhat oba účastníky tohoto vztahu," informoval na kratičkém brífinku dnes přímo ve sněmovně předseda výboru Bohuslav Sobotka (ČSSD).    

Vařejka musel poslanci vracet část peněz, které dostával od sněmovny za svoji práci. Policie soudí, že kvůli tomu, aby mohl jako asistent pro Chaloupku dál pracovat. "Je to tedy velmi neobvyklá věc," zmínil k tomu Sobotka.     

Chaloupka poukazuje na to, že se jednalo o domluvu a peníze šly na předvolební kampaň. Soudí, že se mu bývalý asistent mstí za to, že ho propustil.

"Chceme si ho ve výboru vyslechnout příští čtvrtek," zmínil pro ParlamentníListy.cz poslanec a člen výboru Jiří Dolejš z KSČM. Podle něj ale není jisté, zda už za týden poskytne výbor doporučení sněmovně o vydání poslance k trestnímu stíhání.

ČTK ráno ve svém zpravodajství podotkla, že sněmovna již vydala v tomto volebním období k trestnímu stíhání bývalého předsedu poslanců VV Víta Bártu a jeho někdejšího spolustraníka Jaroslava Škárku. Soud už je oba stačil zatím nepravomocně odsoudit. Poslanci naopak nevydali k trestnímu stíhání poslance ČSSD Stanislava Humla (dříve VV). Od roku 1993 do loňského roku sněmovna na žádost policie vydala ke stíhání 15 poslanců


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…