Kéž režisér Renč nebude zastupitelem, touží místní odnož ODS

18.08.2014 15:07

Poté, co ParlamentníListy.cz jako první informovaly o kandidatuře režiséra Filipa Renče v pražských komunálních volbách, jeho krok okomentovala konkurence na Praze 8, konkrétně občanští demokraté.

Kéž režisér Renč nebude zastupitelem, touží místní odnož ODS
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Režisér Filip Renč s prezidentem Milošem Zemanem a jeho dcerou

Známý režisér, herec a scenárista Filip Renč bude v podzimních komunálních volbách v Praze 8 kandidovat na třetím místě za uskupení Nezávislé fórum, které kandiduje s podporou nového hnutí Restart 2014. ParlamentnímListům.cz to řekl lídr kandidátky Nezávislé fórum Václav Musílek.

„Kandidátka je sestavená velmi kvalitně. Máme tam pět současných i minulých zastupitelů, což je číslo, kterého bychom ve volbách rádi dosáhli. Co bude navíc, budeme považovat za úspěch. Kandidátku vedu já, na druhém místě je současný místostarosta Prahy 8 Michal Švarc, který odešel z TOP 09. A na třetím místě nám hodlá svými schopnostmi pomoci pan režisér Filip Renč, který na Praze 8 od roku 1998 bydlí a vždycky měl velký zájem o místní dění. Domlouvali jsme se s ním na kandidatuře už před lety a letos to dopadlo a po asi pětiminutovém rozhovoru se rozhodl kandidaturu přijmout,“ řekl ParlamentnímListům.cz Václav Musílek s tím, že Filip Renč má skutečný zájem dění v Praze 8 ovlivňovat a nejde jen o jakési „zlanaření“ celebrity.

Sám Renč posléze uvedl, že mu nejde o politikaření, ale o informace z radnice. „Chci vědět, kdo o nás rozhoduje. Jsem patriot Prahy 8, proč bych se nemohl pokusit být i zastupitel?" uvedl. Jeho slova ovšem zvedla ze židle především zástupce ODS. „Být zastupitelem je velmi zodpovědná a náročná funkce. Pan režisér říká, přeloženo do češtiny, že sám nic dělat nehodlá, že chce jen sledovat, co budou dělat ti druzí a bude k tomu jen zaujímat stanoviska, jestli jsou to podle něj správné věci. Co když se sejdou samí takoví Renčové? Praha 8 bude mít opravdový problém..." Svůj krátký příspěvek zakončili zvoláním: „Přejme si, aby takovýchto kandidátů a hlavně zvolených zastupitelů bylo co nejméně."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…