VÍME PRVNÍ, za koho kandiduje slavný režisér, který podporoval Zemana. Podívejte se

06.08.2014 8:02

Známý režisér, herec a scenárista Filip Renč bude v podzimních komunálních volbách v Praze 8 kandidovat na třetím místě za uskupení Nezávislé fórum, které kandiduje s podporou nového hnutí Restart 2014. ParlamentnímListům.cz to řekl lídr kandidátky Nezávislé fórum Václav Musílek.

VÍME PRVNÍ, za koho kandiduje slavný režisér, který podporoval Zemana. Podívejte se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Filip Renč

S podporou nového hnutí Restart 2014 bude na Praze 8 kandidovat uskupení pod názvem Nezávislé fórum, které na prvním místě povede současný radní městské části Praha 8 Václav Musílek. Ten dříve zastával například post šéfredaktora Českého rozhlasu, mluvčího ODS a osmou pražskou městskou část vedl i jako starosta.

„Kandidátka je sestavená velmi kvalitně. Máme tam pět současných i minulých zastupitelů, což je číslo, kterého bychom ve volbách rádi dosáhli. Co bude navíc, budeme považovat za úspěch. Kandidátku vedu já, na druhém místě je současný místostarosta Prahy 8 Michal Švarc, který odešel z TOP 09. A na třetím místě nám hodlá svými schopnostmi pomoci pan režisér Filip Renč, který na Praze 8 od roku 1998 bydlí a vždycky měl velký zájem o místní dění. Domlouvali jsme se s ním na kandidatuře už před lety a letos to dopadlo a po asi pětiminutovém rozhovoru se rozhodl kandidaturu přijmout,“ řekl ParlamentnímListům.cz Václav Musílek s tím, že Filip Renč má skutečný zájem dění v Praze 8 ovlivňovat a nejde jen o jakési „zlanaření“ celebrity.

Proč Nezávislé fórum? „Nikdo z nás v současné době není členem žádné politické strany a myslíme si, že politické strany na této úrovni zklamaly a čtvrté až páté garnitury současných reprezentací politických stran už jsou vyčpělé a nejsou schopné městské části nic přinést. Nejsem proti politickým stranám, na celostátní úrovni je to nezbytný projekt politického života, ale na komunální úrovni je to jinak,“ vysvětluje Musílek.

„Jakýmsi heslem naší kandidátky je, že za základní stavební kameny společnosti považujeme občana, rodinu, obec a stát. V tomto pořadí. Takže komunální volby jako první sféra veřejného života jsou pro nás nejdůležitější, protože je to něco, co ovlivňuje občana bezprostředně,“ dodal Václav Musílek.

Filip Renč se až dosud do politiky aktivně nezapojoval. V prvních přímých prezidentských volbách však výrazně podporoval Miloše Zemana a pro jeho kampaň natočil i předvolební spoty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…