Léto? Doplnit vitaminy, odstranit celulitidu

01.06.2016 0:00

Ochrana pokožky a celého těla je nutná zejména v letních měsících. Výskyt rakoviny kůže je u nás dokonce jeden z nejvyšších v celé Evropě. Češi ale každoročně zapomínají, že preventivní opatření musí zahájit už s příchodem prvních, zdánlivě neškodných, slunečních paprsků.

Léto? Doplnit vitaminy, odstranit celulitidu
Foto: shutter
Popisek: nohy

V létě je častá také dehydratace organismu či špatné zažívání. Výrazným pomocníkem v boji s těmito neduhy je zejména aloe vera, které obsahuje řadu prospěšných látek.

Počty výskytu rakoviny kůže jsou alarmující

Česká republika se řadí k evropským zemím s největší koncentrací lidí trpících rakovinou kůže. Ta vzniká mimo jiné také důsledkem nadměrnému vystavování pokožky Slunci. Podle údajů společnosti GSK má u nás výskyt melanomu navíc rostoucí tendenci, za posledních 30 let se četnost onemocnění rakovinou kůže zvýšila až čtyřikrát. Nejohroženější skupinou jsou lidé se světlým fototypem kůže, zejména mladé ženy a lidé starší 55 let. Jedinou prevencí je důsledná aplikace opalovacích krémů a omezený čas vystavování pokožky slunci. V tomto ohledu pomáhá extrakt z aloe vera, který bývá součástí opalovací kosmetiky. „Společně s technologiemi proti slunečnímu UVA a UVB záření totiž zásobuje pokožku bohatou vlhkostí, násobí účinek panthenolu, díky čemuž chrání kůži proti zarudnutí a podráždění a zabraňuje vzniku pigmentace,” uvádí lékař a dermatolog Tomáš Kampe ze společnosti LR Health & Beauty, která nabízí široké portfolio produktů vyrobených z aloe vera. Výtažek tohoto sukulentu bývá součástí také poopalovací péče. Díky svým chladivým účinkům totiž napomáhá zklidnění, zvhlčení a regeneraci pokožky.

Do plavek bez celulitidy díky ligninu

Po krásném a zdravém těle touží zejména v létě téměř každý. Cesta za dokonalou postavou ale vyžaduje značné úsilí. Kromě změny životosprávy a pravidelného cvičení se dá redukci váhy dopomoci také pomocí detoxikace. Zejména střevní očista má pozitivní vliv na pozdější hubnutí. Na střevní sliznici se totiž uchytávají nečistoty a toxiny, které komplikují správné fungování střev a samotného trávení. K detoxikaci těla se používá aloe vera, která se podílí také na správném fungování metabolismu tuků a podporuje účinné vstřebávání živin z potravy. Díky své schopnosti odplavit škodlivé látky, se aloe vera osvědčila také při zmírnění projevů celulitidy. „Aloe vera totiž obsahuje lignin, který má schopnost pronikat hluboko pod kůži a prokrvit i ty nejhlubší vrstvy pokožky. Extrakt z aloe vera se proto často objevuje ve složení hřejivých gelů či krémů speciálně zaměřených na léčbu celulitidy,” vysvětlil Kampe.

S potem odplavuje tělo nečistoty, ale i potřebné látky

V horkém letním počasí strádá lidské tělo kvůli nadměrnému pocení. Při něm vyloučí denně v průměru 1,5 až 2,5 litru vody. Ve dnech, kdy teplota vyšplhá až k 30° C, to může být dokonce až 5 litrů za den. Vyloučená voda obsahuje nejen škodlivé odpadní látky, ale také mnoho vitamínů, minerálů, iontů, hormonů, aminokyselin a dalších živin potřebných pro zdraví. Proto je důležité tyto složky pravidelně doplňovat. V létě je pro lidské zdraví hodnotný zejména výtažek z aloe vera Barbadensis Miller, který obsahuje směs vitamínu A, B, C, E, niacinu, cholinu a betakarotenu a minerálů, jako je hořčík, mangan, sodík a mnoho dalších. Najdeme v něm napčíklad také steroidy, aminokyseliny, mastné kyseliny nebo enzymy, bez kterých se tělo přirozeně neobejde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaB

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…