„Lehce děsivý“ název. Koná se „doslova za humny střední Evropy“. U komunistů si ťukají na čelo, jak o ruském cvičení Západ 2017 referují v ČT

16.09.2017 10:27

Redaktorka Monika Hoření se na serveru HaloNoviny.cz zamyslela nad tím, jak členské státy NATO bedlivě sledují rusko–běloruské vojenské cvičení, které právě probíhá.

„Lehce děsivý“ název. Koná se „doslova za humny střední Evropy“. U komunistů si ťukají na čelo, jak o ruském cvičení Západ 2017 referují v ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Ruska

Hoření mimo jiné poukázala na vysílání České televize v celé věci, kdy moderátorka mimo jiné poukázala na to, že už název vojenského cvičení „Západ 2017“ je lehce děsivý. „No, řekla bych, že název označuje geografickou polohu území, kde vojáci cvičí. Ale budiž. A co vojenské operace NATO? Ty nemají ‚lehce děsivé‘ názvy, například ‚Dostatečný úder‘ či ‚Úder šavlí‘?“ zeptala se Hoření.

„V jiný čas televizní moderátor s patosem oznámil, že společné rusko–běloruské vojenské cvičení se koná ‚doslova za humny střední Evropy‘. Zato vojenské manévry NATO se konají přímo ve střední Evropě, a nevšimla jsem si, že by mu to vadilo,“ sdělila Hoření.

Vadí jí rovněž to, že o jakékoliv vojenské operaci NATO nebo Spojených států se informuje „jakoby nic“, žádné obavy nejsou namístě, ale obdobná akce ruských vojenských sil znamená vždy velký problém.

„Uděláme-li si takové malé srovnání, zjistíme, že přesuny americké vojenské techniky po našich komunikacích na místa na ‚východním křídle Aliance‘, tedy v Polsku a v pobaltských státech, nevadí, i když tam ti vojenští hoši a dívky z americké základny v Německu jedou právě něco nacvičovat, a to dokonce na styk hranic států Severoatlantického paktu a Ruské federace. Nebo jedou rovnou na své nové působiště, ještě blíže ruských hranic, NATO se přece roztahuje,“ zmiňuje například cvičení „Ample Strike“ na území Česka. 

  • Původní text ZDE

„Měli bychom pánům z NATO poradit, že propaganda zbrojení a válečného harašení nesmí být tak hloupá, aby ji každý, kdo má minimální vhled do mezinárodního dění, prokoukl. Ostatně jednu ukázku západní propagandy šířením neklidu a sváru nabídla i ČT v těchto dnech – v kanadském filmu Propaganda ve službách studené války – Ve stínu strachu. Jeho scénář se vyznačoval klasickým schématem: dění na Západě je v pořádku, maximálně má menší mouchy, ale vše v sovětské říši bylo odpudivé. Ve filmu padne i věta, jež by se měla tesat: Poté, co SSSR získal jadernou zbraň, ‚se síly vyrovnaly a svět byl najednou mnohem nebezpečnější‘. Rovnováha je nebezpečím?“ zeptala se Hoření a dodala, že černobílé posuzování je vždy povrchní a dvojí metr chybný. 

„A také platí – jak se do lesa volá, tak se z něho ozývá. Pokud NATO záměrně a dlouhodobě označuje Rusko za svého nepřítele, co může následovat?“ uzavřela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…