„Pátá kolona.“ „Nás by to ani nenapadlo.“ Liberální ajťáci vytáhli proti zemědělcům. Zle

17.02.2024 20:30 | Monitoring

V pondělí od brzkých ranních hodin má v Praze proběhnout masivní protest zemědělců. Zemědělci se k hlavnímu městu budou sjíždět z šesti tras. Hrozí, že bude zablokovaná magistrála a pražská doprava začne kolabovat. Vedle politiků a policie se k protestům zemědělců vyjádřil i jeden z nejúspěšnějších podnikatelů České republiky. Ivo Lukačovič, zakladatel Seznamu.

„Pátá kolona.“ „Nás by to ani nenapadlo.“ Liberální ajťáci vytáhli proti zemědělcům. Zle
Foto: VERA
Popisek: Lidé u počítače - ilustrační foto

„Již delší dobu upozorňujeme ministra zemědělství i celou vládu, že provádí politiku směřující k likvidaci českého průmyslu i zemědělství. Nejsme vyslyšeni a naše argumenty jsou odmítány. Nemáme jinou možnost, jak upozornit na tristní situaci, než pomocí občanského protestu a blokád,“ píší zemědělci na svém webu. Svým protestem chtějí bojovat proti Green Dealu Evropské unie, proti vysokým cenám energií, proti praktikám potravinářských řetězců i proti současné vládě, která dle protestujících předává národní kompetence do unijních rukou.

K protestům se vyjádřil i miliardář Ivo Lukačovič. A začal zeširoka. Popisem své profese. „Tech podnikatelé se pohybují v prostředí, které se neustále mění. Každý rok jsou tu desítky nových technologií, se kterými musíme počítat. Každá z nich má potenciál nám pomoci, nebo nás do roka položit,“ napsal Ivo Lukačovič a zmínil svou konkurenci. Tou jsou největší světoví hráči moderních technologií jako Apple, Microsoft nebo Google. Ti podle Lukačoviče velmi nevybíravě jdou za svým.

Anketa

Má Evropa přejít na válečnou ekonomiku, aby se ubránila Rusku?

6%
93%
hlasovalo: 45989 lidí
„Konkuruji nám ty největší firmy na světě jako je Apple, Microsoft či Google, a pokud jsme úspěšní, udělají vše pro to, aby nás zlikvidovaly,“ napsal Lukačovič otcovsky na konto protestujících zemědělců a zmínil i platy v oboru. „Platy v IT jsou zdaleka nejvyšší, ale na ty si musíme vydělat, nebo sehnat peníze od investorů (žádné dotace),“ napsal Lukačovič o oboru, který nemůže být od zemědělství vzdálenější.

„Každý rok vzniknou tisíce nových technologických firem. A tisíce jich zase zkrachuje. Bolí to,“ napsal se smutkem Ivo Lukačovič o průmyslu, kde se točí miliardy a miliardy dolarů.

A pak uhodil na zemědělce: „Ale ani ve snu by nikoho z nás nenapadlo, vjet do hlavního města, blokovat dopravu a omezovat nevinným lidem život,“ zakončil své zamyšlení Lukačovič, jenž pracuje v oboru, kterého se politika Green Dealu fakticky nedotkne.

Ke kritice zemědělských protestů se připojil i Jiří Bulan. Ten sám sebe popisuje jako konzultanta a publicistu v oboru digitalizace a bezpečnosti. Zaměřuje se na digitální identitu, sociální sítě a kryptografické čipy. Tweetuje, podcastuje a běhá pro radost. Jiří Bulan v protestech vidí ruský vliv, zemědělce označuje za chudáky a vyzývá k činnosti jak Policii ČR, tak i zpravodajské služby. Ve stínu smrti Alexeje Navalného to vidí jako nutné.

„Až vás v pondělí budou někde blokovat traktory, budou v nich sedět napůl chudáci, kteří uvěřili ruské propagandě, a z druhé půlky tvrdé jádro ruské páté kolony,“ napsal na sociální síti X Jiří Bulan a hned ukazuje, kde mají takoví protestující líheň. „Krajští koordinátoři této akce jsou do jednoho napojeni na rajchlovce, trikolory, Raptor TV a podobné Ruskem hnané sra**y,“ měl jasno Bulan.

Bulan má také jasno v tom, jestli je protest oprávněný. „Není to legitimní demokratický protest. Všechny tři největší zemědělské organizace v zemi od protestu daly ruce pryč,“ napsal o drobných a středních zemědělcích, kteří se pokusí v pondělí o to, aby byl slyšet i jejich hlas, protože velké zemědělské organizace se s vládními činiteli dohodli na kompromisu.

A je možné podobné protesty už definitivně umlčet a zbavit se tak „ruské páté kolony“? I to Bulana zajímá. A vyzývá silové složky republiky, aby se o věc zajímaly hlouběji. „V souvislosti se smrtí Navalného se tedy ptám: Jak dlouho budeme lidem propagujícím totalitu dávat v demokratické zemi prostor? Zásadní úkol pro policii a zpravodajské služby,“ ukončil své zamyšlení Jiří Bulan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: šch

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Rusín z přivandrovalé rodinky drze rozumuje , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseShawk , 17.02.2024 21:49:28
I ti ostatní hezky ukazují, jak ochotně podléhají zdebilňující propagandě. Inu, Sláma U kravína!

|  17 |  0

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…