„Prasknou, až to budou komentovat.“ S tímhle Šlachta a Macinka táhnou spolu na Brusel

29.01.2024 11:44 | Reportáž

Jsme jediná autentická koalice, která jasně říká, s čím jde do evropských voleb! Robert Šlachta z Přísahy a Petr Macinka s Motoristy sobě oznámili společnou koalici a představili veřejnosti svého superlídra, někdejšího slavného závodníka formule 1. Podle exprezidenta Václava Klause tato koalice dává velký smysl.

„Prasknou, až to budou komentovat.“ S tímhle Šlachta a Macinka táhnou spolu na Brusel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedové občanského hnutí Přísaha a politické strany Motoristé sobě Robert Šlachta a Petr Macinka podepsali memorandum o společném postupu a koalici pro letošní volby do Evropského parlamentu

Hnutí Přísaha a Motoristé sobě uspořádali společnou tiskovou konferenci a oznámili, že se společnými silami chystají razantně promluvit do blížících se voleb do Evropského parlamentu. Lídrem kandidátky má být Filip Turek, který se na sociální síti prezentuje jako závodník formule, podnikatel, sběratel aut, milovník historie, propagátor politické nekorektnosti.

Další místa na kandidátce připadnou šéfovi Přísahy Robertu Šlachtovi, jeho kolegyni z jižních Čech a expertce na migraci Nikole Bartušek a šéfovi hnutí Motoristé sobě Petru Macinkovi. Toho Šlachta označil za svého kamaráda.

„Myslím si, že jsme si sedli lidsky. Musím říct, že v současné době jsme s Petrem kamarádi, což se v politice moc nenosí,“ začal Šlachta s pohledem na Petra Macinku, který stál vedle něj. „Jsem strašně rád, že v červnu ty volby jsou, protože můžeme překreslit Evropu, mohou tam pracovat pro naše občany,“ pravil Šlachta.

Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci

„My jsme se dohodli, že dneska tady podepíšeme memorandum o koalici do evropských voleb. … Ale před tím, než tak učiníme, považuji za důležité říct, že ve velké části veřejnosti je cítit politická nespokojenost. Političtí lídři se zdiskreditovávají každým dnem a je cítit chuť po něčem novém. A já věřím, že tato naše kolice může mít delšího trvání,“ uvedl Macinka.

Posléze prozradil, že podepsané memorandum bude obsahovat 5 bodů. V prvé řadě bude každý kandidát společné koalice hlasovat proti omezování suverenity České republiky. Vedle toho bude každý kandidát prosazovat přísnou ochranu hranic a bude důsledně odmítat masovou migraci do EU a jakékoli přerozdělování migrantů. Na třetím místě budou společní kandidáti usilovat o zrušení zákazu výroby aut se spalovacími motory po roce 2035.

Na čtvrtém místě prý budou kandidáti Přísahy a Motoristů sobě vystupovat proti Green Dealu. Považují to za ohrožení naší prosperity, našeho automobilového průmyslu. „A ten poslední bod je společné vystupování proti snahám zrušit českou korunu a přijmout euro,“ zaznělo od Macinky.

Poté následoval samotný podpis memoranda.

Anketa

Je Petr Pavel dobrým prezidentem?

2%
96%
hlasovalo: 26270 lidí

Šlachta poté potvrdil, že superlídrem pro Evropské volby bude Turek, který oznámil, že souzní jak s názory Roberta Šlachty, tak Petra Macinky. „Podepsání tohoto memoranda a tohoto propojení je správná cesta ke kandidování do Evropského parlamentu.

Nikola Bartušek prozradila, že cílem koalice je získat minimálně 2 mandáty.

„Některý sociální sítě z toho prasknou, až budou komentovat toto spojení. … V této době jsme jediná autentická koalice, která přesně říká, s čím do Evropských voleb jde,“ uvedl Šlachta.

Upozornil ještě, že sám na kandidátní listině zaujme poslední místo, aby ukázal, že koalici podporuje a nehodlá přesídlit do Bruselu, ale bude usilovat o získání mandátu senátora na Břeclavsku.

Před koncem tiskové konference Macinka ještě prozradil, že jako dlouholetý spolupracovník exprezidenta Václava Klause s ním vznik koalice probíral. „Já jsem to s ním konzultoval obědově a on mi na to říkal, že to dává velký smysl,“ prozradil Macinka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Zjevně jen účelové drobení opozice., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVlastimil Dorotík , 29.01.2024 12:52:50
Nesmyslné. Zjevně jen účelové drobení opozice.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…