Atentát v pobočce MMF? Na místě explodovala výbušnina v dopisu

16.03.2017 15:33

Do pobočky Mezinárodního měnového fondu (MMF) v Paříži dorazil dopis s výbušninou. Při jeho otevření dnes utrpěla zranění jedna ze sekretářek na ředitelství. S odvoláním na francouzské policejní zdroje to uvedla zahraniční média.

Atentát v pobočce MMF? Na místě explodovala výbušnina v dopisu
Foto: repro IMF.com, tan
Popisek: Mezinárodní měnový fond (ústředí ve Washingtonu na snímku) je mezinárodní organizace přidružená k OSN, jež si klade za cíl usnadňovat mezinárodní měnovou spolupráci

Podle televize BFMTV utrpěla žena popáleniny na rukou a na obličeji.

Přestože se předpokládalo, že situace není vážná, bylo z preventivních důvodů několik osob z místa incidentu evakuováno. Podle pařížského policejního prefekta Michela Cadota šlo o podomácku vyrobenou třaskavinu. Předtím podle něho přišlo několik telefonických výhrůžek, ale není jasné, zda ty nějak souvisejí s dnešním incidentem, uvedl server.

  • Celý text je ZDE

Televize BFMTV přirovnala výbušnou směs k větší petardě uložené ve válečku o rozměru 30 centimetrů. Policie záležitost vyšetřuje jako teroristický čin a zároveň jako pokus o vraždu.

Jak server dále napsal, francouzský prezident François Hollande označil výbuch dopisové bomby v pobočce za atentát a slíbil, že policie vyvine veškeré úsilí k zatčení organizátorů útoku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjeva o pomoc s …