Česká televize má revoluční novinku. Budete platit, i když doma nemáte „bednu“. Vážně

27.07.2015 8:11

Vzhedem k tomu, že přibývá lidí, kteří televizi a rozhlas sledují jen z mobilních telefonů či tabletů, zřejmě dojde ke změně u koncesionářských poplatků. Budou je platit všichni – každá domácnost, ne jen ta, která má doma TV přístroj. Píší o tom Hospodářské noviny (HN).

Česká televize má revoluční novinku. Budete platit, i když doma nemáte „bednu“. Vážně
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČT 24, ilustrační foto

„Způsob, který dnes máme, opomíjí, že existuje čím dál větší skupina diváků, která sice sleduje televizi, ale ne prostřednictvím obrazovky, jak říká zákon, ale z tabletů, telefonů. To není spravedlivé, ostatní na ně přispívají,“ uvedl pro HN šéf České televize Petr Dvořák s tím, že situace by se dala řešit například podle německého modelu, kde platí každá domácnost bez ohledu na vlastnictví televize, ale je tam řada úlev pro nízkopříjmové skupiny a pro ty, kteří televizi nesledují.

„Poplatek představuje jakousi solidární daň za veřejnou službu. Je to platba za možnost sledovat nezávislé zpravodajství či velké sportovní akce. Je to i příspěvek pro celý audiovizuální průmysl, který je na ČT silně navázán,“ tvrdí Dvořák.
 
Za pravdu mu dává i ministr kultury Daniel Herman, který uvedl, že vymezení rozhlasového a televizního poplatku v platné legislativě už překonala technologická praxe. Jiné financování České televize a Českého rozhlasu tak připouští už od roku 2017.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…