Co čouhá z bot českých médií? Odpovídá Jaroslav Foldyna

30.09.2014 15:11

Jaroslava Foldynu (ČSSD) chválili čtenáři ParlamentníchListů.cz za jeho názory na konflikt na Ukrajině. Poslanec v odpovědích kritizoval tendenční zpravodajství o Ukrajině a slíbil, že bude nadále apelovat na ministra obrany Martina Stropnického, aby Česko zaměřilo pomoc na civilní obyvatelstvo na Ukrajině.

Co čouhá z bot českých médií? Odpovídá Jaroslav Foldyna
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Jaroslav Foldyna

Foldynu jedna čtenářka pochválila za skvělou interpelaci na ministra obrany Martina Stropnického (ANO), který nabídl léčbu pro zraněné ukrajinské vojáky. Podle Foldyny by Česko mělo nabízet pomoc civilnímu obyvatelstvu, na které nejvíc dopadá konflikt na východě Ukrajiny.

Je skandální, aby český ministr nabízel pomoc vojákům, kteří způsobují utrpení ukrajinských obyvatel

„Je pro mě skandální, aby ministr české vlády nabízel pomoc nikoli trpícím obyvatelům a jejich dětem, ale těm, kteří jejich utrpení způsobují, což jsou v tomto případě ukrajinští vojáci, tedy vojáci jejich vlastní země,“ vysvětlil Foldyna. Poslanec prý bude usilovat o to, aby zvrátil jednání Stropnického a aby se Česko zaměřilo také na pomoc vlastním lidem, kteří například pečují o těžce nemocné nebo postižené a sami jsou kvůli tomu v obtížné životní situaci.

Celá odpověď ZDE.

Také od dalšího čtenáře se Foldyna dočkal pochvaly za politiku zdravého lidského rozumu. „To, že některý politik překrucuje věci, či dokonce lže, aby prosadil vlastní názor nebo obhájil takový názor, který se líbil jemu, na to jsem si téměř zvykl. Důležité je se s tím nesmířit a lži a polopravdy vyvracet,“ myslí si Foldyna.

Proč ČT pustila celou řeč Porošenka? Proč nepustila projev Zemana na Rhodosu?

Mnohem horší je podle něj šíření lží, polopravd a demagogie v médiích, zejména prý v České televizi. Ta prý bez jakéhokoli vysvětlení vysílala projev ukrajinského prezidenta Petro Porošenka.

Foldyna upozornil, že ČT nepustila projev českého prezidenta na Rhodosu. Nepustila ani řeč palestinského prezidenta, o které mluví celý svět. Foldynovi také vadí, že ČR neinformuje o masových hrobech na Ukrajině, o jejichž existenci ví OBSE.

Vysílání ČT je tendenční a z českých médií čouhá rusofobie jako sláma z bot

„Vysílání ČT je naprosto tendenční,“ tvrdí Foldyna a dodává: „Když jsme byli stroze informováni o vystoupení prezidenta ČR Miloše Zemana s kritikou sankcí proti Rusku, česká média jako první uvedla: Prezident přednesl projev v ruštině". Copak asi sledují česká média tím, že na prvním místě sdělí občanům naší země, že prezident hovořil na konferenci, kterou spolupořádají také Rusové, rusky.“ Česká média jsou podle poslance rusofobní, ač se to s velkou námahou snaží skrývat.

Celá odpověď ZDE.

Zaorálkovi svazuje vládní odpovědnost ústa

V dalším dotazu čtenář poděkoval Foldynovi za jeho postoj, který projevil na demonstraci proti sankcím a proti válce. Podivil se ale tomu, že se uvnitř ČSSD projevují velké názorové rozdíly. Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek má totiž zcela opačný postoj.

„S kolegou Zaorálkem vedeme často diskuzi a mohu vám říci, že Luboš Zaorálek se snaží objektivně vysvětlovat své názory a přijímat názory druhých,“ uvedl Foldyna a připomněl, že Zaorálek má vládní odpovědnost, která mu někdy svazuje nohy i ústa.

Celá odpověď ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…