Co to děláte, zlobí se Babiš na ČSSD

17.08.2015 7:12

V ohrožení se cítí ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). Z toho důvodu požádal o svolání Bezpečnostní rady státu, která se přitom zabývá například terorismem. Nyní se sejde kvůli kauze Česká pošta, kvůli „milionu pro Chovance“. O celém případu informuje dnešní MF Dnes.

Co to děláte, zlobí se Babiš na ČSSD
Foto: red
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

Chovanec se tak zcela evidentně snaží očistit své jméno. To se v poslední době skloňuje v souvislosti s možnou korupcí. Na veřejnost se totiž dostala nahrávka, ve které člen ČSSD Kamil Choc nabízí podnikateli Lukáši Čadkovi pomoc v jeho sporu s Českou poštou. A za pomoc chce tři miliony – dva pro ČSSD a jeden pro ministra.

Premiér Sobotka Chovancově žádosti vyhověl. Podle Chovance jsou v ohrožení ekonomické zájmy státního podniku Česká pošta. „A rovněž s tím související pokus destabilizovat pomocí zpravodajsko-bezpečnostních prostředků situaci v resortu Ministerstva vnitra,“ uvedl. Mluvčí vlády Martin Ayrer následně vzkázal, že premiér tyto informace rozhodně nebere na lehkou váhu. 

Chovancovu žádost však kritizují koaliční kolegové. Například vicepremiér Andrej Babiš (ANO) uvedl: „Český stát není ohrožen, podle médií jde o podezření z korupčního jednání členů ČSSD, tak nechť si ČSSD svolá předsednictvo a vysvětlí to občanům.“

MF Dnes však spekuluje o tom, že schůze se má konat proto, aby se členové vlády dozvěděli o vyšetřování dalšího případu týkajícího se České pošty, a to ohledně tendrů na zabezpečení budov pošty. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

11:29 Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

Ruské jednotky zaútočily v noci na pátek na pohraniční město Vovčansk, vzdálené od Charkova necelých…