Hlas od Bakaly v reakci na materiál PL: Krúpa žádný soud nevyhrál

08.10.2018 15:25

Minulý týden ParlamentníListy.cz uvedly, že podnikatel Pavol Krúpa vyhrál v soudním řízení proti Zdeňku Bakalovi vedeném u švýcarských soudů. Šárka Samková ze společnosti BMM ovšem pro ParlamentníListy.cz řekla, že tato informace není pravdivá.

Hlas od Bakaly v reakci na materiál PL: Krúpa žádný soud nevyhrál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Uhlobaron Zdeněk Bakala

Naše redakce taktéž napsala, že žalobu na náhradu škody, kterou podal Zdeněk Bakala loni v létě ke švýcarskému soudu vůči Pavolu Krúpovi, považuje podnikatel Krúpa za nepřípustnou. Jde prý o náhradu škody, která měla údajně Zdeňku Bakalovi vzniknout v důsledku demonstrace, kterou plánoval před Bakalovým domem ve Švýcarsku a která nebyla uskutečněna.

Krúpovy protiargumenty ve vztahu k nepříslušnosti švýcarských soudů Bakala uznal a žalobu minulý týden stáhl zpět, konstatovaly PL v uplynulých dnech.

Reakce Šárky Samkové, manažerky komunikace společnosti BM Management, která patří manželům Bakalovým a která mimo jiné zajišťuje jejich mediální zastoupení, ovšem celou věc vidí docela opačně.

„Pavol Krúpa žádný soud nevyhrál, žaloba podaná na něj ve Švýcarsku byla stažena v souvislosti s novým, mnohem závažnějším obviněním podaným Zdeňkem Bakalou u amerického soudu.

Zdeněk Bakala původně žaloval Pavla Krúpu ve Švýcarsku, a to za škody způsobené v souvislosti s demonstrací před domovem Bakalových, jejíž organizací Krúpa vyhrožoval. Později se ukázalo, že šlo pouze o malou část rozsáhlé protizákonné kampaně Pavla Krúpy, zahrnující šíření nepravdivých informací, obtěžování a pokus získat vydíráním miliony dolarů. K tomu docházelo převážně na území Spojených států. Proto byla koncem září u amerických soudů podána mnohem závažnější žaloba a švýcarské řízení bylo pozastaveno," sdělila PL Šárka Samková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…