Jančura v rozhovoru brutálně pomluvil Chovance. Jenže pak ty nejvydařenější pasáže najednou zmizely... U nás je ale máte zaznamenané

21.06.2016 16:43

Server Aktuálně.cz zveřejnil dnes ráno rozhovor s majitelem Student Agency Radimem Jančurou. Krátce poté jej stáhl, aby následně zveřejnil další verzi, v níž došlo k několika úpravám.

Jančura v rozhovoru brutálně pomluvil Chovance. Jenže pak ty nejvydařenější pasáže najednou zmizely... U nás je ale máte zaznamenané
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Jančura, majitel Student Agency

Z rozhovoru tak například zmizela část pasáže o tom, jak ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) zareagoval o víkendu videem na Jančurovu kampaň. Jančura totiž v minulém týdnu zveřejnil polepy svých autobusů, v nichž vyjádřil nesouhlas s reorganizací policie. Mimo jiné zveřejnil také telefonní číslo Chovance a premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). 

„Vím, že to byla trochu nadsázka, a myslím, že si to připravoval sám, a ne jeho dvorní agentura Bison & Rose, protože ti by to udělali jinak,“ uvádí v původní verzi rozhovoru server. V nyní zveřejněném rozhovoru již zmínka o agentuře chybí.

Rozhovor ZDE.

Zcela pak chybí pasáž o bývalém řediteli ČEZ Martinu Romanovi, který podle Jančury stojí za celou reorganizací. „A také člověk, který, myslím, stále ovládá plzeňskou Škodu Transportation, k níž má Chovanec velmi blízko. Napsal jsem mu, že Martin Roman je největší zločinec v této zemi, největší z..d, a pokud on se bude zastávat takových lidí, pak je ještě větší z..d, neboť je politik,“ měl uvést Jančura k esemeskám zaslaným Chovancovi. 

„Víte, železnicí se zabývám víc než deset let. A vždycky mi někde vyskočí Martin Roman. Kdysi byl šéfem ČEZ, ale zároveň ze své Škody Plzeň prodával elektrárenské technologie bez výběrového řízení. Byl zároveň v dozorčí radě Českých drah a rozhodoval o tom, že se z jeho Škody Plzeň budou nakupovat vlaky pro České dráhy. Politici České dráhy milují, zejména ti z ČSSD, protože nedělají otevřená výběrová řízení. A vždycky se v tom objeví pouze jediná nabídka, kterou dává Škoda Plzeň. Mnoho politiků pak říká ‚tohle je Martin Roman, to my nedokážeme ovlivnit‘. Je to člověk, jehož jméno se nesmí vyslovovat, ale jsem přesvědčen, že má velký vliv,“ měl také říci Jančura. Ani to však v aktuální verzi rozhovoru na serveru Aktuálně.cz nenajdete.

Část pasáže o spojení Jančury s neonacistickým županem Marianem Kotlebou na webu zůstala. A tak ji mohl okomentovat společně s obrázkem i jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) na svém facebookovém profilu. Jančurova slova „On není úplně běžný fašista, protože byl zvolen lidem“, připojuje k obrázku, kde za Kotlebou s Jančurou stojí Adolf Hitler. „Adolf Hitler a NSDAP získali v parlamentních volbách v ještě demokratickém Německu v roce 1932 celkem 37,4 % hlasů,“ všímá si Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…