Kalouskova poslankyně přirovnala návrh KSČM k aprílovému žertíku

05.04.2016 9:08

Návrh KSČM o zdanění náhrad za církevní restituce vysvětlila poslankyně TOP 09 Nina Nováková na přirovnání s ukradeným kolem. Rozepsala se o tom na serveru Svobodné fórum.

Kalouskova poslankyně přirovnala návrh KSČM k aprílovému žertíku
Foto: top09.cz
Popisek: Poslankyně TOP 09 Nina Nováková

„Někdo vám ukradne kolo. Po nějaké době jej okolnosti donutí vám ho vrátit. Zloděj mezitím kolo poničil a nakonec se ho zbavil, takže troska má nového majitele. Co teď? Když se kolo vrátí okradenému, bude poškozena další osoba. Dohoda nakonec zní: ten, kdo kolo odcizil, vyplatí postiženému částečnou finanční náhradu, navíc v několika splátkách. Podepsáno, první splátka je vyplacena. Ale zloději se to nelíbí: ‚Proč bych ti měl darovat tolik peněz?‘ říká okradenému. ‚Musíš nějaké peníze vrátit a budeme tomu říkat daň,‘“ píše Nováková s tím, že návrh KSČM na zdanění náhrad za církevní restituce by státu vrátil 380 milionů korun ročně. Celkově by se tak finanční částka, která má alespoň částečně kompenzovat neoprávněně zabraný církevní majetek, snížila o 11,5 miliardy korun.

Celý text je ZDE

TOP 09 s návrhem KSČM nesouhlasí. Nováková ale upozorňuje, že ministru financí Andreji Babišovi se komunistický návrh líbí, a tak jeho hnutí ANO bude proto pravděpodobně pro. A premiér Bohuslav Sobotka? Ten se při minulém hlasování zdržel. Není tedy jisté, jak se on a jeho sociální demokracie rozhodnou tentokrát.

Poslanci TOP 09 budou proto během dubna o církevních náhradách vyjednávat. „Snad tenhle nevydařený aprílový žertík KSČM skončí jen jako úsměvná epizoda z české politické scény,“ doufá Nováková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…