Klause čeká osamělost a zmarněný osud, věští dramatik

10.03.2013 22:22

Pořad 168 hodin na České televizi se věnoval odchodu prezidenta Václava Klause. Neskončil příliš dobře – amnestie, podpora Miloše Zemana, kritika Václava Havla a žaloba pro velezradu – to všechno mu vzalo mnoho důvěry občanů.

Klause čeká osamělost a zmarněný osud, věští dramatik
Foto: Repro Foto: ČT
Popisek: Václav Klaus při svém posledním prezidentském projevu v České televizi

V pořadu se připomínalo hlavně to, jak se Klaus vyrovnával s amnestií a jejími důsledky, nebo jak se zachoval při prezidentské volbě. „Václav Klaus si to zřejmě chtěl postavit podle svého. A to tedy skutečně postavil,“ okomentoval Klausovy kroky novinář Jindřich Šídlo.

„Klausovo odcházení tak končí bez smíření, jak to u velkých příběhů bývá,“ zaznělo v reportáži v souvislosti s Klausovými odpůrci. Aktivisté totiž například u příležitosti prezidentova odcházení hodili do Vltavy zapálenou Moranu s Klausovou podobiznou.

Podle některých bude Klaus pokračovat v politice a bude mít úspěch, jiní mu už ale nevěří. Klausovu budoucnost v reportáži okomentoval také dramatik David Drábek. „Bude to osamělost a zmarněný osud,“ myslí si.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…