Lídři pomalu přicházejí. Topkaři už čepují pivo Schwarzenberg

26.10.2013 14:45

Volební štáby stran se plní, u ODS a TOP 09 je zatím klid, hlava babišovců je nervózní. ODS očekává horší výsledky než při posledních volbách a připravuje se na jednání o budoucnosti strany. Předseda SPOZ Zdeněk Štengl věří, že strana získala pět procent hlasů potřebných pro vstup do Poslanecké sněmovny.

Lídři pomalu přicházejí. Topkaři už čepují pivo Schwarzenberg
Foto: redakce
Popisek: Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg odpovídá na otázky v pražské hospodě

V sídle ODS na pražské Pankráci byl před druhou hodinou klid. Z členů grémia dorazila zatím místopředsedkyně Miroslava Němcová, která byla hlavní tváří kampaně občanských demokratů, či europoslanec Jan Zahradil. Výsledky voleb zatím nechtěli odhadovat. Bývalá vládní strana očekává mnohem horší výsledek než v posledních sněmovních volbách, kdy získala 20,2 procent hlasů. Proto se už v neděli sejde širší vedení ODS, které by mělo o budoucnosti strany diskutovat.

AKTUÁLNÍ VÝSLEDKY VOLEB: Sčítání hlasů minutu po minutě

Zemanovci litují nízké účasti

I ve štábu další bývalé vládní strany TOP 09 je zatím poklidná atmosféra. Někteří lidé využívají podzimního sluníčka a vyhřívají se na nádvoří paláce, osazenstvu štábu a novinářům kromě nealko nápojů či vína nabídla TOP 09 i pivo Schwarzenberg. Na místo už dorazil místopředseda strany Miroslav Kalousek a předseda Karel Schwarzenberg. Ten také promluvil s novináři. „Konečně jsem se krásně vyspal,“ pochvaluje si.

Předseda zemanovců Zdeněk Štengl věří, že strana získala aspoň pět procent hlasů potřebných pro vstup do Poslanecké sněmovny. "Nad pět procent bude úspěch a věřím tomu, že tam těch pět procent je," řekl novinářům při příchodu do štábu v pražském sídle strany v Loretánské ulici. Lituje nízké volební účasti v druhý den hlasování. "Lidé asi odjeli na chalupy," dodal. V předvolebních průzkumech měla SPOZ právě kolem pětiprocentní podpory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…