Makedonie zavírá hranice a vyhlašuje výjimečný stav

20.08.2015 16:27

Makedonie vyhlásila výjimečný stav kvůli situaci s běženci ve svém pohraničí. V boji proti nelegální migraci přes své území nasadí i armádu. Makedonie zároveň uzavřela i část hranic s Řeckem, aby tak uprchlíkům zabránila ve vstupu do země. Informuje ČTK.

Makedonie zavírá hranice a vyhlašuje výjimečný stav
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci před autobusovým nádražím v Bělehradě. Do Srbska denně dorazí až tisíc imigrantů, kteří chtějí do EU. Hlavně do Německa či Švédska.

„Očekáváme, že zapojení armády přinese žádané výsledky – zvýší se bezpečnost našeho obyvatelstva ve dvou regionech a bude možné pečlivěji přistupovat k lidem, kteří budou mít zájem požádat o azyl,“ zní prohlášení makedonského ministerstva vnitra.

Celý text zde

Podle agentury DPA makedonská policie zablokovala hlavní dopravní tepnu mezi Řeckem a Makedonií. Tím zabránila tisícům běženců v překročení hranic. Toto opatření má za úkol „snížit nápor běženců,“ proudících do Gevgelije, města na jihu Makedonie, odkud jezdí vlakem do Srbska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…