Michal Hašek začal přispívat do prezidentova fondu. Přečtěte si zdůvodnění

22.02.2014 13:37

Jihomoravský hejtman Michal Hašek patří mezi nejštědřejší dárce do fondu Miloše Zemana na splácení státního dluhu. Čekal prý, zda s něčím přijde nový ministr financí Andrej Babiš – ovšem nedočkal se, a tak přispívá do fondu.

Michal Hašek začal přispívat do prezidentova fondu. Přečtěte si zdůvodnění
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

„Otázka řešení veřejných financí je určitě aktuální. Čekal jsem, jestli s něčím přijde pan ministr Babiš, zatím jsem nic takového neobjevil, takže proto fond pana prezidenta Zemana,“ vysvětlil serveru Aktuálně.cz Michal Hašek.

Od konce října tak jihomoravský hejtman poslal do fondu třikrát příspěvek 50 tisíc korun. „Já myslím, že jsem tam (do prezidentského fondu, pozn. red.) zatím poslal tuším třikrát padesát tisíc korun a do padesáti tisíc jsem poslal na charitu. V součtu je to do dvě stě, ale přesně vám to teď neřeknu. Odpovídá to těm měsícům, co jsem poslancem," uvedl.

„To je dobrovolné rozhodnutí každého. Kdo chce, tak tam může přispět. Tu šanci má každý z deseti milionů občanů České republiky. Já, protože v tuto chvíli pobírám více platů za veřejné funkce, tak jsem se rozhodl jeden z nich takto rozdělovat. Je to mé svobodné rozhodnutí, nic mě k tomu nenutí, nikdo mě k tomu nenutí. Rozhodl jsem se tak sám a svobodně," dodává Hašek.

K posílání peněz ho prý vyburcoval právě Andrej Babiš, jeho předchůdce v křesle ministra financí Miroslav Kalousek byl naopak důvodem, proč do fondu nepřispívat. „Raději než Kalouskovi dám tyto peníze potřebným a slabým lidem v tísni," řekl pro server Deník.cz loni v květnu, kdy státní kasu spravoval 1. místopředseda TOP 09.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…