Miloš Zeman je skutečně výrazný politik. Na rozdíl od Drahoše, ocenil Radim Fiala

10.12.2018 16:27

Místopředseda hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury Radim Fiala zatleskal prezidentovi Miloši Zemanovi za jeho projev v ruské televizi. Přidal však jednu výhradu. Nesouhlasí s prezidentovým tvrzením, že EU schází výrazní politici. Podle Fialy je v EU plno vlasteneckých stran.

Miloš Zeman je skutečně výrazný politik. Na rozdíl od Drahoše, ocenil Radim Fiala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Fiala

Radim Fiala zatleskal Miloši Zemanovi za jeho vystoupení v ruské televizi NTV. Hnutí SPD prý plně souhlasí s tvrzením, že západní sankce vůči Rusku jsou k ničemu. Fiala má za to, že před Ukrajinou je třeba se mít na pozoru, protože od převratu z let 2013 a 2014 je ovládána oligarchy.

„Formovat Ukrajinu jako protiruské nástupiště je šílenství a Ukrajina na to doplácí a doplatí. Odmítáme, aby tuto politiku platila Česká republika nebo ještě hůře, aby nás vtahovala Ukrajina do války,“ napsal také Fiala na sociální síti Facebook.   

V otázce Ukrajiny tedy Fiala stojí jasně na straně prezidenta republiky. V otázce hodnocení EU však s Milošem Zemanem nesouhlasí. Místopředseda SPD má za to, že ve Francii, v Itálii či  Česku existují vlastenecké strany, které vzdorují Bruselu a bojují za národní zájmy občanů jednotlivých zemí.

„V Evropě jsou silní politici. Jsou to zástupci vlasteneckých stran bojující proti tupé neomarxistické EU. Pan prezident je pro EU a dříve podporoval zavedení eura,“ pokračoval Fiala.

Jak je vidět, SPD Evropskou unii ostře kritizuje. A přece v prezidentské volbě podpořila Miloše Zemana. Proč?

„Naše hnutí SPD ho jako první politická strana přesto plně podpořilo v prezidentských volbách. Důvod je prostý, nemusíme s ním vždy souhlasit, ale na rozdíl od pana Drahoše je skutečným výrazným politikem a není jen loutka v cizím zájmu. To je pro nás zásadní rozdíl a nic na tom nemění, že máme na některé věci jiný názor,“ uzavřel místopředseda hnutí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

11:29 Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

Ruské jednotky zaútočily v noci na pátek na pohraniční město Vovčansk, vzdálené od Charkova necelých…