Ministerská komise vybírá tři kandidáty na náměstka pro státní službu

09.01.2015 6:19

Komise Ministerstva vnitra dnes bude pokračovat v pohovorech s kandidáty na funkci náměstka pro státní službu. První část pohovorů začala ve čtvrtek. Dnes by mohlo být zřejmé, zda se podaří vybrat tři finalisty, ze kterých pak vítěze zvolí vláda.

Ministerská komise vybírá tři kandidáty na náměstka pro státní službu
Foto: red
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

Přihlášky na klíčový post ve státní správě se posílaly do pátku minulého týdne. Po víkendu se sešla pětičlenná komise, která otevřela 21 doručených obálek. Některé kandidáty hned vyřadila, protože nesplnili formální požadavky. Ministerstvo zatím nezveřejnilo končený počet uchazečů. Důvodem je, že výběrové řízení ještě není u konce. Podle mluvčí vnitra je ale počet uchazečů dostatečný na to, aby vláda mohla náměstka jmenovat.

Komise určí tři nejlepší kandidáty

Pětičlennou výběrovou komisi vede náměstkyně ministra vnitra Monika Pálková. Komise po pohovorech určí tři nejlepší kandidáty, o novém náměstkovi následně rozhodne vláda.

Podle ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) by neměl být problém v tom, aby se jména finalistů zveřejnila v návrhu, který zamíří příští středu na jednání vlády.

Nynější výběrové řízení je druhé, první se loni v prosinci nezdařilo. Tehdy se přihlásili tři lidé, ale nesplnili stanovené podmínky. Vnitro pak zadání tendru zjednodušilo - uchazeči nemusí mít certifikát z jazykové zkoušky, nyní stačí, aby si zkoušku doplnili do konce letoška.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…