Muž na Znojemsku vyhrožoval starostce likvidací i vypálením obce

30.12.2019 12:58

Ve vazbě skončil devětatřicetiletý muž, který vyhrožoval starostce jedné z obcí na Znojemsku fyzickou likvidací a vypálením vesnice. V tiskové zprávě to uvedla mluvčí policie Lenka Drahokoupilová, napsala ČTK.

Muž na Znojemsku vyhrožoval starostce likvidací i vypálením obce
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Za vyhrožování s cílem působit na úřední osobu mu hrozí až tři roky vězení.

Případ oznámila starostka blíže nespecifikované obce přes vánoční svátky. „Už půl roku čelí nepříjemnému chování muže. Vše začalo v srpnu, když ji tehdy ve večerních hodinách oslovil na ulici a požadoval v obci vykonávat veřejně prospěšné práce,“ uvedla Drahokoupilová.

Starostka dotyčnému vysvětlila, že musí podat žádost písemnou formou a dostavit se v úředních hodinách. „To se mu zřejmě nelíbilo a od té doby jí různě vyhrožuje. Vše vygradovalo před Vánoci a během nich. Kromě vykřikování, že nesnáší politiky, začal muž vyhrožovat i fyzickou likvidací a vypálením vesnice,“ řekla Drahokoupilová. Podle ní policie muže zadržela a soudce na základě předložených důkazů rozhodl o jeho vzetí do vazby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

11:29 Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

Ruské jednotky zaútočily v noci na pátek na pohraniční město Vovčansk, vzdálené od Charkova necelých…