Německý nápad proti migraci: Založíme v Africe...

12.03.2024 8:34

Zemský premiér spolkové země Sasko hraničící s Českem Michael Kretschmer (CDU) vyhlásil, že Německo už si nemůže dovolit přijmout víc migrantů než 50 tisíc až 60 tisíc ročně. Není přitom bez zajímavosti, že Italové vlastně pomáhají Němcům omezit příliv migrantů, když v jednom ze svých přístavů již dva měsíce zadržovali loď německé neziskové organizace, která převážela běžence přes Středozemní moře k břehům EU.

Německý nápad proti migraci: Založíme v Africe...
Foto: thinkstock.com
Popisek: Uprchlíci z Afriky, ilustrační foto

V Německu to stále vře. Vedle protestů zemědělců Němce dál trápí příval migrantů.

Zemský premiér spolkové země Sasko hraničící s Českem Michael Kretschmer (CDU) vyhlásil, že Německo už si nemůže dovolit přijmout víc migrantů než 50 tisíc až 60 tisíc ročně. Němci by si měli stanovit cíl a poté k němu postupně dojít. Premiér zemské vlády v Sasku se tak vyjádřil pro nejčtenější německý list Bild.

Anketa

Zaslouží si zemědělec, který vysypal před Úřad vlády hnůj, trest?

3%
96%
hlasovalo: 18615 lidí

„Ale toto základní porozumění v současné federální vládě neexistuje…“ poznamenal Kretschmer s tím, že situace v oblasti integračních kurzů a německé školství obecně zkrátka a dobře neunesou víc než 50 tisíc až 60 tisíc běženců ročně.

Kretschmer tady navázal na svého kolegu bavorské CSU Alexandera Dobrindta, který přišel s myšlenkou, že by se azylová centra měla otevřít např. v africké Rwandě a do Německa už by měli přijít jen lidé, kteří skutečně získali právo azylu.

Není bez zajímavosti, že Italové vlastně pomáhají Němcům omezit příliv migrantů, když v jednom ze svých přístavů již dva měsíce zadržují loď německé neziskové organizace, která převážela běžence přes Středozemní moře k břehům EU. O případu informoval server listu Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Jedná se o loď Sea-Eye 4, kterou italské úřady zadržely v přístavu jihoitalského města Reggio Calabria po dobu 60 dnů s tím, že plavidlo porušuje mezinárodní právo. Loď do Itálie přivezla na 145 běženců, jenže úřady prý zjistily, že na místě záchrany migrantů se nacházela i loď lybijské pobřežní stráže, která byla připravena uprchlíky a migranty vyzvednout na palubu a vrátit je na africký břeh. Nezisková organizace však místo toho běžence dovezla do Evropy.

Loď prý zůstane v přístavu po 60 dní. Většina běženců na palubě pochází podle listu ze Somálska a Sýrie.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Asi pozdě., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseA.Ka. , 12.03.2024 9:11:09
Z té tsunami se už Německo nevzpamatuje. V dlouhé historii výbojný národ se během pár let sám, dobrovolně položil na lopatky.

|  7 |  0

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …