Nová Evropa, nové zvyklosti. Třeba v Británii se rozmáhá tento barbarský a nezákonný zvyk

10.07.2016 18:07

Velká Británie eviduje za první čtvrtletí více než 1 200 nových případů žen, kterým byla udělána obřízka vnějších pohlavních orgánů. A to některým přímo v ostrovní zemi. Tento zákrok je však v monarchii nelegální. O brutálním barbarském zvyku píší ParlamentnéListy.sk.

Nová Evropa, nové zvyklosti. Třeba v Británii se rozmáhá tento barbarský a nezákonný zvyk
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Kolem iráckého města Dahúk je nespočet uprchlických táborů

Tomu, kdo v Británii provede ženskou obřízku, hrozí až 14 let za mřížemi. V zemi je totiž zakázaná více než 30 let. Navzdory tomu se počet odhalených případů tento rok zvýšil. Jde totiž o zvyk praktikovaný více kulturami a dodržují jej i někteří věřící muslimové. V extrémních případech je při obřízce částečně zašitá i vagína. Po svatbě pak musí manžel stehy roztrhnout nebo přeříznout nožem. 

Původní text ZDE.

Od ledna do března tohoto roku pak lékaři odhalili 1 242 nových případů ilegální ženské obřízky. A to především u žen, které se nenarodily ve Velké Británii a jsou migrantky. Nejvíce ze Somálska či dalších zemí východní Afriky. Děsivou zprávu o tom, že existují i případy obřízky u neplnoletých děvčat narozených v Británii, vydalo britské Informační centrum pro sociální a zdravotní péči.

„Tato čísla nám ukazují, že musíme znovu dělat vše pro to, abychom zabránili mrzačení ženských genitálií. Naše snaha se musí opírat o národní plán, do kterého by se zapojili všechny sektory a profesionálové, aby se z takovéhoto zneužívání děvčat nestala běžná součást každodenní praxe,“ řekla poradkyně Janet Fyleová. Podle ní by měli lékaři v případě zjištění tohoto ilegálního zákroku vždy informovat úřady. 

Jak server také uvádí, tento krutý zákrok nepřináší žádné zdravotní výhody. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…