Nové VIDEO kandidátky Le Penové: Buď budete pokračovat s těmi, kteří vám lhali a zradili vás, nebo spolu obnovíme Francii

30.04.2017 7:47

Předvolební kampaň před druhým kolem prezidentských voleb ve Francii běží na plné obrátky. Nacionalistka Marine Le Penová ví, že hraje o hodně. I navzdory tomu, že většina politiků podpořila jejího soupeře Emmanuela Macrona, má Le Penová podle průzkumů určitou šanci prezidentské volby vyhrát. Možná i proto natočila předvolební klip, kterým se snaží voliče nalákat na svou stranu.

Nové VIDEO kandidátky Le Penové: Buď budete pokračovat s těmi, kteří vám lhali a zradili vás, nebo spolu obnovíme Francii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marine Le Pen

„Od raného dětství si v sobě nesu hluboký niterný vztah k naší zemi a k její historii,“ začíná svůj předvolební klip Le Penová. Stojí na břehu moře a hledí přes šedé zpěněné vlny kamsi do dáli. Vítr si pohrává s černým kabátem, který má na sobě, ale dáma si toho nevšímá. „Miluji Francii, miluji tento prastarý národ,“ pokračuje emotivně ve stočtyřicetivteřinovém videu dáma.  Miluje prý také spontánní a houževnatý lid Francie.

Náhle se obraz mění. Marine Le Penová sedí u stolu, listuje starým albem, kde jsou její fotky coby batolete a všechny Francouze ujišťuje, že je žena a to žena citlivá na jakékoli omezování svobody. Le Penová prý ví, kdo se Francouzům snaží sebrat jejich svobodu. Jsou to islámští teroristé, kteří za pomoci násilí rozsévají mezi lidmi strach. Politička slibuje, že s ní jako s prezidentkou se Francie těmto fanatikům nepodvolí. Jako rodič chce předat svým dětem svět, v němž by mohly dál klidně žít.

Jako právnička prý chová hlubokou úctu k lidským právům a soucítí a soucítí s oběťmi trestných činů. Když pronáší tato slova, scéna se znovu mění. „Utrpení francouzských lidí se mě osobně dotýká,“ prohlašuje Le Penová a obraz střídá obraz. Na jednom Le Penová letí ve vrtulníku, na dalším stojí u Eiffelovy věže, na třetím stojí mezi svými příznivci a pronáší řeč. Potom se s nimi fotí.

Náhle přichází apel na voliče, aby šli k volbám a učinili „zásadní rozhodnutí, které předurčí další vývoj naší civilizace“. Le Penová se vidí jako ochránce civilizace. „Buď budete pokračovat s těmi, kteří vám lhali, selhali, zradili vás, uváděli vás v omyl a ztratili Francii, nebo se rozhodnete obnovit pořádek ve Francii,“ hřímá Le Penová za doprovodu dramatické hudby.

„Ano, já obnovím pořádek ve Francii a nechám svobodné Francouze žít v nezávislé Francii. Chci, aby Francouzi žili v bezpečné respektované zemi, v chráněné a prosperující zemi. Chci, aby Francouzi žili ve sjednocené a hrdé zemi,“ říká Le Penová na videu, které se pomalu blíží k závěru. „To vše hodlám uskutečnit ve jménu nás všech, ve jménu lidu,“ končí prezidentská kandidátka svůj klip.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…