Nový problém Válkové. Její náměstek se obrátil na policii

16.06.2014 16:25

Náměstek ministryně spravedlnosti pro vězeňství Pavel Štern se obrátil na protikorupční policii v souvislosti s tendrem na elektronické náramky pro domácí vězně. Napsal to server Lidovky.cz. Podle Šterna by výběrové řízení mohlo skončit fiaskem kvůli nestandardním pokynům ministryně Heleny Válkové (ANO).

Nový problém Válkové. Její náměstek se obrátil na policii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně spravedlnosti Helena Válková

"Dnes jsem byl na Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality. Podal jsem tam výpověď o tom, co se stalo, a poskytl jim písemné dokumenty kolem této záležitosti, protože to považuji za vysoce nestandardní a riskantní," citoval web Pavla Šterna.

Tendr byl jednou z věcí, na jejichž stav se ptal premiér Bohuslav Sobotka bývalé legislativní náměstkyně ministerstva spravedlnosti Hany Marvanové poté, co po neshodách s ministryní opustila úřad. Náměstek pro vězeňství a trestní politiku Štern je na ministerstvu nominantem ČSSD.

Ministerstvo letos uvádělo, že dlouho odkládaný projekt elektronických náramků spustí v příštím roce. Původní tendr byl loni zrušen po vyhlášení amnestie.

Alternativní trest domácího vězení existuje v českém právu od ledna 2010. Domácí vězně zatím nekontroluje nepřetržitě elektronika, ale namátkově pracovníci Probační a mediační služby. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…