Otřesná fakta a FOTO ke spadlému mostu v Itálii: Nemilosrdná pravda

19.08.2018 21:47

Soudní znalkyně Miloslava Pošvářová se na svém facebookovém profilu zabývala mostem v italském Janově, kvůli jehož pádu zahynuly více než čtyři desítky lidí. A na co přišla?

Otřesná fakta a FOTO ke spadlému mostu v Itálii: Nemilosrdná pravda
Foto: Archiv MP
Popisek: Miloslava Pošvářová

„Našla jsem si fotografie na Googlu.cz a prohlížela jsem stav mostu z října 2017. Byla jsem překvapena stavem, který jsem viděla. Tak jsem udělala fotografie a trochu vám popíšu zjištěný stav,“ poznamenala ke svým snímkům Pošvářová.

Anketa

Je pro vás 21. srpen 1968 bolavé téma?

17%
83%
hlasovalo: 13618 lidí

„Významné zatékání vozovkou, trhlina podélná ve vozovce v celém poli (nyní na zemi), svědčící minimálně o významném zatékání, ne-li o poruše nosného systému mostu. Mostní závěry, které jsou v ČR na dálnicích zakázány, nyní roztrhané, porušené, kterými do lanových závěsů, kotvení a výztuže významně zatékalo. Masivní porušení betonových konstrukcí zdola, s lokálními výspravami betonu, následky nefunkční izolace mostovky a zatékání. Poruchy lan, jejich deformace svědčící o ztrátě funkce, trhliny v pylonu, masivní zatékání. Tak tento stav byl opravdu na hranici ostří nože,“ poznamenala Pošvářová s tím, že však chápe, že uzavřít takový mostní komplex by se těžko zdůvodňovalo.

„Poslední fotografie jenom dokazuje, že jeden pylon musel být sanován masivně, a to tak, že lana dali jako vnější, podle jejich počtu to vypadá na úplnou náhradu těch původních. Proč se takto nesanovaly i ostatní pylony, to nevím, ale tady je pes zakopán,“ dodala s tím, že pociťuje smutek.

Fotografie najdete ZDE.

„Most v Janově. Tak ještě ten sanovaný pylon, ten se do přehledu fotografií nějak nevešel. Venkovní lana svědčí o špatném stavu závěsů, ty původní byly nahrazeny evidentně významně větším množstvím vnějších lan. Proč takto nezesílili ty ostatní dva, se asi už nedozvíme. Nicméně jeden z těch nezasanovaných se zřítil,“ přidala následně Pošvářová další příspěvek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…