Pehe napsal hnusné věci o „hloupém“ českém národě. A už je tu odpověď...

02.01.2018 7:11

Ekonomka Hana Lipovská a komentátorka Lucie Sulovská se ve svých komentářích na facebookových profilech pustily do komentátora Jiřího Pehe. Nelíbilo se jim totiž, jak se pustil do Čechů.

Pehe napsal hnusné věci o „hloupém“ českém národě. A už je tu odpověď...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pehe

 „Když si budeme věci dělat po svém a nenecháme cizí, aby se šťourali v našich věcech, možná se znovu opevníme za hranicemi a skutečně bude lépe. V národě, kde si většina lidí mimo vysmívanou ‚kavárnu‘ nedokáže přečíst nebo poslechnout nic v nějakém cizím jazyku, je cesta do ještě větší izolace poměrně snadná,“ uvedl totiž ve svém komentáři Pehe. 

Anketa

Kolik procent šance má Miloš Zeman, že bude podruhé zvolen prezidentem?

4%
2%
4%
hlasovalo: 13921 lidí

„Až se bude hledat exemplární případ namyšlenosti a pohrdání českým národem, pak lze bez obav použít následující perličku na dně novoročního zamyšlení pana P.: ‚V národě, kde si většina lidí mimo vysmívanou ‚kavárnu‘ nedokáže přečíst nebo poslechnout nic v nějakém cizím jazyku, je přitom tato cesta do ještě větší izolace poměrně snadná.‘ Drzost? Snad. Arogance? Bezpochyby,“ poznamenala Lipovská. Vzápětí však dodala, že ji pan Pehe i příjemně překvapil.

„Při jeho nekonečné míře hlubokého pohrdání svou vlastní zemí bych totiž byla bývala čekala, že nám nekavárníkům upře i samotnou gramotnost. Asi gesto novoroční smířlivosti,“ dodala.

Text Jiřího Pehe ZDE

„Pokud se nemýlím, pak BO kdesi uvedl, že mluví jen anglicky. Když to srovnám s VK (angličtina, němčina, ruština, španělština a částečně italština –  viz projev během návštěvy papeže Benedikta XVI.), tak to má pan Pehe poněkud popletené,“ poznamenala pak vzápětí také Lipovská k Peheho slovům o znalosti cizích jazyků.

A komentář přidala i Lucie Sulovská. „Mimochodem, v Polsku tito namyšlenci (tam se jim říká ‚salon‘) vůbec nepoužívají argumenty jako ‚nikam nevyjeli, znají jen svoji ves‘, protože tam prostě i poslední sedlák vycestoval,“ zakončila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…