Policie prohledala dům poradce ministrů Bendla a Kuby, píše deník

18.06.2013 6:22

Policisté Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) v pondělí večer provedli prohlídku domu právníka Tomáše Jindry v Hrusicích u Prahy. Akce souvisí s případem šéfky kabinetu premiéra Jany Nagyové a vlivných lobbistů blízkých ODS.

Policie prohledala dům poradce ministrů Bendla a Kuby, píše deník
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Petr Bendl

Píše to dnešní Mladá fronta Dnes. Podle listu je Jindra nejlépe placeným poradcem ministra zemědělství Petra Bendla a zároveň poradcem ministra průmyslu a obchodu Martina Kuby (oba ODS).

Rittigův spojenec

MF Dnes uvádí, že prohlídka u Jindry zřejmě souvisí s hlavním směrem vyšetřování ÚOOZ, kterým je podezření z manipulací veřejných zakázek a praním špinavých peněz kolem podnikatelů a lobbistů Iva Rittiga a Romana Janouška. Podle MF Dnes je právník Jindra již několik let považován za Rittigova spojence a zajišťoval podnikateli řadu politicko-obchodních jednání poté, co se lobbista stáhl do svého oficiálního bydliště v Monaku.

Jindrovo jméno se objevilo v médiích už před rokem. Tehdy musel ministr Bendl na nátlak premiéra stáhnout Jindru z dozorčí rady národního podniku Budějovický Budvar, aby odvrátil spekulace, že hodlá odvolat úspěšného šéfa pivovaru Jiřího Bočka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…