Policie prošetřuje náměstka hejtmana Vysočiny Libora Joukla

21.05.2014 12:50

Policie prošetřuje náměstka hejtmana Vysočiny Libora Joukla (ČSSD). Důvodem je zřejmě zakázka na nákup 28 sypačů pro krajské silničáře z roku 2009. Na dotaz ČTK to dnes řekla mluvčí krajského úřadu Jitka Svatošová.

Policie prošetřuje náměstka hejtmana Vysočiny Libora Joukla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie ČR

Krajští silničáři v roce 2009 nakoupili 28 sypačů Iveco. V médiích se pak objevovaly informace o tom, že tyto stroje rychle korodují. Podle Joukla to bylo zveličené, dodávku prý provázely jen menší problémy. Koroze při rozvážení a sypání solí podle něj postihuje stejně i vozy jiných výrobců.

Podle mluvčí by pro vyšetřování této zakázky neměly existovat žádné vážné důvody. "Preventivně ji prošetřily kontrolní orgány Kraje Vysočina, vyšetřoval ji také Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, který umožnil její pokračování," řekla ČTK Svatošová.

Policisté ze speciálního útvaru přišli podle mluvčí v úterý na krajský úřad a požádali o možnost prohlédnout si konkrétní kancelář, což jim bylo umožněno. "Příkaz k prohlídce a možnému zajištění věcí důležitých pro jejich vyšetřování měli od Okresního soudu v Jihlavě. V kanceláři pana náměstka stahovali počítačová data," řekla Svatošová.

Útvar pro odhalování korupce a finanční kriminality se podle mluvčího Jaroslava Ibeheje nebude k případu vyjadřovat. S Jouklem se ČTK nepodařilo spojit, podle neoficiálních informací dochází na policii podávat vysvětlení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…