Při summitu prezidentů v Praze hrozil kolaps. Policisté neměli opravená auta

15.05.2014 10:41

Server Lidovky.cz se vrací na konec dubna, kdy se v Praze konalo setkání Východního partnerství. Do metropole se sjelo 11 zahraničních delegací a hrozil prý kolaps, protože útvar, který je měl vozit a zajišťovat bezpečnost, sám neměl auta k dispozici. Velká část jejich vozidel totiž stála neopravená v dílnách Zařízení služeb Ministerstva vnitra, které servis nestíhalo. Vozy na poslední chvíli až po zásahu ministra a policejního prezidenta servisní společnost opravila.

Při summitu prezidentů v Praze hrozil kolaps. Policisté neměli opravená auta
Foto: Petr Kupka
Popisek: Prezidentská limuzína

Východní partnerství hostilo významné delegace jedenácti zemí a na seznamu vzácných hostů byli třeba prezidenti Rakouska, Polska, Slovenska, Maďarska, Gruzie či Arménie. Jejich přesuny měl zajišťovat elitní Útvar pro ochranu ústavních činitelů, jenže ten podle informací Lidovek.cz ještě těsně před akcí sám neměl čím jezdit. Velká část jeho vozového parku prý čekala na opravu v dílnách.

„Ochranná služba používá jako doprovodná vozidla značky Audi, Škoda Superb a Octavia. Potřeby těchto 'běžných' vozidel byly v tomto případě nakonec zajištěny v rámci vlastních kapacit. Bohužel potřebný počet vozidel byl k dispozici kvůli protahovaným opravám až na základě opakovaných urgencí," uvedla pro server Lidovky.cz mluvčí Ministerstva vnitra Lucie Nováková.

Situace byla prý opravdu dramatická a bez zásahu policejních špiček by pravděpodobně došlo ke kolapsu. Lidovky.cz uvádějí, že kvůli hrozící ostudě dokonce volal ředitel ochranné služby Jiří Komorous ministru vnitra Milanu Chovancovi (ČSSD) a do případu se musel vložit i policejní prezident. „Na můj a jeho zásah služby vnitra asi 16 vozů urychleně opravily. Šlo o auta, která se dlouhodobě neopravovala," řekl ministr Chovanec k choulostivému případu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…