Pro Babáka je Peake symbolem zrady. Ukáže se, že i korupce

16.01.2013 22:14

Pro poslance Věcí veřejných Michala Babáka je Karolína Peake, která z VV odešla, symbolem zrady. Podle něj se časem ukáže, že i symbolem korupce, a poukázal na „teplé místečko“ na ministerstvu obrany.

Pro Babáka je Peake symbolem zrady. Ukáže se, že i korupce
Foto: VV
Popisek: Poslanec Michal Babák

Michal Babák vzpomínal v Hyde Parku na ČT na vztahy s Karolínou Peake, když ještě byla členkou Věcí veřejných. „Pro mě je symbolem zrady,“ uvedl poslanec a dodal, že brzy se ukáže, že i symbolem korupce. „Je potřeba se za tyto věci omlouvat lidem, že jsme ji přivedli,“ prohlásil.

Vzpomínal i na angažmá VV ve vládní koalici, než je nahradila strana LIDEM. „Samozřejmě určitá naivita tam zpočátku byla, to si nebudeme nalhávat,“ popisoval Babák. „Za dva a půl roku toho martýria, jaké jsme v Poslanecké sněmovně zažili, naivita, kdy si například hráli poslanci z koalice na kamarády, vyprchala,“ dodal.

Podle něj moment, kdy šly s ODS a TOP 09 do koalice, byl jeden z největších přešlapů, jaké ve své historii VV udělaly. Byly totiž prý v koalici s dinosaury, proti kterým chtěly bojovat. „Nedá se s dinosaury bojovat, když s nimi sedíte ve vládě,“ dodal Babák.

Na spolupráci s vládou ale prý vidí i pozitiva – VV například prosadily zákon o veřejných zakázkách, který by v opozici neovlivnily.

Předčasných voleb, kde by VV mohly utržit minimum hlasů, se Babák nebojí. „I za cenu toho, že svrhneme vládu Petra Nečase, tak já osobně s novými volbami problém nemám,“ uvedl. On tak bude ve čtvrtek hlasovat pro vyslovení nedůvěry vládě, předpokládá, že tak učiní i ostatní poslanci „véček“. „Pro VV neúspěšný postup do Sněmovny v příštích volbách neznamená zánik strany,“ ujišťoval.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…