Pro Rakušana, Bartoše a spol. je důležitý hlavně aktivismus, udeřil Vondráček

29.02.2024 11:12 | Monitoring

Poslanci ve středu alespoň pro tuto chvíli ukončili dohady o „manželství pro všechny“. Schválený kompromis počítá s tím, že stejnopohlavní páry nebudou moct uzavírat manželství, ale pouze partnerství. Budou mít společné jmění, ale právo na adopci dětí mít homosexuálové nebudou, budou si moci pouze osvojit dítě, u něhož bude jeden z partnerů biologickým rodičem. Jak upozornil předseda Svobodných Libor Vondráček, i přes toto významné narovnání práv stejnopohlavních párů pořád zaznívá z Poslanecké sněmovny velký aktivismus.

Pro Rakušana, Bartoše a spol. je důležitý hlavně aktivismus, udeřil Vondráček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Vondráček

„Sněmovna odhlasovala narovnání mnoha práv homosexuálů a škrtnutí slova ‚registrované‘ ze sousloví ‚registrované partnerství‘. Zatímco mnozí homosexuálové slaví rozšíření svých práv, aktivisté se cítí pohoršeně a stěžují si,“ domnívá se Libor Vondráček, který má na to jasné vysvětlení. „Je to jen další důkaz toho, že pro STAN, Piráty a Zelené je důležitý aktivismus, ale na právech lidí jim ve skutečnosti nezáleží, proto Rakušan a spol. hlasovali proti tomuto rozšíření práv,“ upozornil Vondráček. 
 
 
Svůj postoj přitom přirovnal k pražskému fotbalovému derby mezi Spartou a Slavií. „Jsem sparťan. A myslím to upřímně. Nejsem pouze na sparťana hrající si aktivista. Sparta vyhrála 3:2 až v prodloužení a navíc dohrála v deseti lidech kvůli červené. Mám ovšem velkou radost z jejího vítězství nad Slavií a nenadávám na to, že bych měl radost jen z vítězství 8:0,“ vysvětlil Vondráček. 
 
Rozšíření práv pro homosexuální páry celou dobu štěpilo také vládní koalici. Proti byli někteří poslanci KDU-ČSL a ODS. Záleželo tak i na hlasech poslanců hnutí ANO, protože zástupci SPD byli proti. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tisíce Kč jen za procházku. Chorvati v létě pořádně přitlačí

8:44 Tisíce Kč jen za procházku. Chorvati v létě pořádně přitlačí

Chystáte se letos v létě do Chorvatska? Pak si připravte nemalý finanční obnos i v případě, že budet…